Stjärnan om kraven: ”Alla tror Pogba ska göra mål”

Foto: TT
FOTBOLL

BRYSSEL. I Bryssel för att gå framåt och vinna.

Men inför Europa Leaguematchen mot Anderlecht hamnade Paul Pogba i försvarsställning.

Teman: uteblivna mål, överambition och den kritiserade dansen.

– Man vill att jag ska göra mål tack vare övergångssumman. Men jag är en mittfältare, säger han.

Paul Pogba, värd 1,1 miljarder kronor, slår sig ner i pressrummet på Constant Vanden Stock Stadium. Han är lugn, har glasögon på (nej, jag spelar inte med linser..) och svarar balanserat på frågorna som från brittiskt håll handlar om utebliven målskörd, överambition om danserna i omklädningsrummet.

Den franska stjärnan har inte levt upp till de högt ställda förväntningarna, det har inte Manchester United i stort gjort heller.

– Man vill alltid göra bättre ifrån sig. Jag tänker inte på övergångsumman när jag är på planen, utan bara på att göra det bästa jag kan för laget, säger han.

Du har inte blivit den matchvinnare som man förväntat sig?

– Jag har haft många chanser, men det är fotboll. Ibland sitter de, ibland inte. Det är bara att jobba på, det är så inom fotbollen och i livet, säger Paul Pogba.

Älskar att dansa

Resonemanget om att han varit överambitiös ville han inte köpa.

– Folk ser på mig och dömer mig för och tycker att jag ska göra en massa mål. Transfern var en sak, det som sker på planen är något annat. Jag är en mittfältare, när jag passar och de inte gör mål så talar man inte om det. Jag tror att man ser på mig och tänker att Pogba ska göra mål. Men jag är en mittfältare. Mitt jobb är att försvara och sätta en del passningar, göra en del assist, påpekar den 24-årige mittfältaren som kom från Juventus.

Under tiden i Manchester United har även fransmannens livsstil hamnat i fokus. Han delade själv i vintras en video från omklädningsrummet när han och Jesse Lingard dansade. Förre United-stjärnan Rio Ferdinand var inte förtjust i dansen, eller tyckte rättare sagt scenerna krävde en högre tabellplacering. En mjuk Paul Pogba påpekade att han tog kritiken som ett råd, men att det handlar om en generationsfråga.

– Det är bara att dansa och njuta av livet. Jag älskar att dansa. Men det påverkar inte vad jag gör på planen, på planen är jag väldigt seriös, säger Paul Pogba.

Återstår att se om Paul Pogba får anledning att fira under torsdagen.

– Vi har sett att Anderlecht är ett hårt arbetande lag som gärna vill vinna. De har tagit sig till kvartsfinal. De är inte här för att spela en vänskapsmatch. De har samma mål som oss i Europa League, men vi vill inte låta dem gå vidare, vi vill själva gå vidare, säger Paul Pogba.

Uniteds har fortsatt chans att ta sig till nästa års Champions League, en seger i Europa Leaguefinalen innebär både titel och CL-biljett, dessutom existerar möjligheten i ligan.

– Jag kom till Manchester United för att få en utmaning och att hitta tillbaka till grunderna. Det är normalt för United att vara i Champions League. Vi ska göra allt för att nå den "stora tävlingen". Det är den som vi ska spela med det lag och den manager vi har, säger den förra Juventusspelaren.

”Då blir du dödad...”

Managern José Mourinho hade en ganska stillsam pressträff inför mötet med Anderlecht och han svarade tålmodigt på frågorna.

Foto: PETRA THORÈN

Han bröt först tystnaden kring kritiken mot målvakten David De Gea, som anses har tankarna på annat håll och enligt brittiska uppgifter var han inte alls skadad som uppgavs mot Sunderland utan petad efter en krasch med José Mourinho.

– Jag är inte intresserad i spekulationer och om spelaren är det, så borde han inte vara det, säger José Mourinho.

José Mourinho påpekade också att Manchester United, trots skador (Wayne Rooney kvar i England med smärtor en ankel) går all in i både Premier League och Europa League.

Anderlecht i morgon, och Chelsea på söndag.

– Om du spelar mot Chelsea med andralaget blir du dödad och hela Fotbollsengland dödar mig. Vi måste försöka nå topp fyra. Det är forfarande möjligt och vi måste gå för det vi har och hoppas att vi inte får nya skador, säger United-managern.

ARTIKELN HANDLAR OM