”Jag vill se Zlatan i min gamla klubb”

Världsmästaren: Kan välja vilken klubb han vill

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Hur het kommer en 36-årig Zlatan Ibrahimovic vara med en nyläkt knäskada?

Stekhet, tror tyske världsmästaren Olaf Thon som vill se svensken i sin gamla klubb Bayern München.

– Han kan välja vilken klubb han vill, säger 51-åringen till Sport1.

Zlatan Ibrahimovic har redan förkunnat att han inte kommer att låta den allvarliga knäskada han nyligen opererades för bli slutet på karriären. Men en fråga återstår ändå kring svenskens framtid. Hur het kommer han vara om och när det i så fall blir dags för en comeback?

”Hade undersökt möjligheten”

Zlatan fyller 36 år i oktober och kommer alltså återvända direkt från en mycket allvarlig skada när han skriver på sitt nästa kontrakt. Kommer det attrahera den typ av klubbar anfallaren vant sig vid att spela för?

– Trots den allvarliga skadan kommer han kunna gå var han vill, säger tyske fotbollsprofilen Olaf Thon till Sport1.

Thon spelade i Bayern München 1988 till 1994 och vann VM med Tyskland 1990. Nu vill tysken se Ibrahimovic i sin gamla klubb som backup till skyttekungen Robert Lewandowski.

– Varför inte? Om jag var ansvarig hade jag verkligen undersökt den möjligheten, säger Thon.

Nobbades av Bayern 2001

Redan 2001 var Zlatan Ibrahimovic faktiskt aktuell för den tyska storklubben. Bayerns svenske scout Björn Andersson såg då anfallarens berömda solomål med Malmö FF mot Molde i La Manga men den tyska klubben valde att dra sig ur när holländska Ajax bjöd drygt 80 miljoner kronor för talangen.

– Vi hade kontakt med Hasse Borg (dåvarande sportchef i Malmö FF) men Bayern sa ”nej så mycket pengar betalar vi inte för en ungdomsspelare”. Det var väl rätt. Bayern har vunnit mer titlar än Ajax och Juventus. Så Bayern har inte gjort något fel. I slutändan är det titlarna som räknas, sa Björn Andersson nyligen i podcasten Lundh.

ARTIKELN HANDLAR OM