Förklaringen bakom Zlatans mystiska bild

Kinesisk tidning: Är en signatur

avMartin Tolén, Patrik Brenning

FOTBOLL

Den första bilden raderades snabbt.

Den andra bilden innehöll mystiska tecken ritade på Zlatans Ibrahimovics knä.

Nu kommer förklaringen till vad de betyder: En signatur från kirurgen Freddie Fu.

Zlatan Ibrahimovic gav själv glädjebeskedet att fotbollskarriären inte är över efter sin knäoperation i Pittsburgh.

”Fixad, klar och starkare. Tack ännu en gång för stödet. Snart kommer vi att njuta av mitt spel tillsammans igen”, skrev 35-åringen.

Raderade bilden

Samtidigt väckte Zlatans hälsning frågor. Fotbollsstjärnan publicerade först en bild föreställande sina handleder och patientmärkningarna han fått runt dem. Kort senare raderade dock svensken den bilden och ersatte den med en bild på knäet och ett mystiskt tecken skrivet i bläck.

Enligt South China Morning Post handlar det dock inte om något maskerat meddelande utan tecknet är istället helt enkelt kirurgen Freddie Fus signatur.

1 av 3 | Foto: Bob Donaldson / BOB DONALDSON
På universitetssjukhuset i Pittsburgh ska operationen ha genomförts.

Bekräftas av svensk översättare

Enligt tidningen är det inte ovanligt att läkare skriver olika tecken på sina patienter inför operationer. Detta för att säkerställa att de senare opererar såväl rätt patient som kroppsdel.

Sportbladet har varit i kontakt med Hans Marmén från Kinesisk språkservice Malmö som bekräftar att tecknet ser ut som ett familjenamn (som också betyder ”instruera”) och därmed kan vara Freddie Fus signatur. Att det är Fus signatur bekräftas också av företaget Languagewire för Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM