Everton med viktig skrällseger mot Chelsea

Med ryggen mot nedflyttningsväggen slog Everton tillbaka.

Richarlison och en storspelande Jordan Pickford fixade 1–0 mot Chelsea.

– Det betyder allt att vi får med oss det här i dag, säger Jordan Pickford till BBC

Följ ämnen i artikeln

Senast Everton degraderades från högsta ligan var 1951. Men nu är det fara och färde för de blå från Liverpool.

Inför Chelsea hemma var man fem poäng från Leeds och Burnley över strecket men med två hängmatcher att spela.

Och den första, svåra, uppgiften mot Chelsea klarade man av.

Brasseanfallaren Richarlison snodde boll av Cesar Azpilicueta och kunde sedan själv rulla in 1–0 direkt i inledningen av andra halvlek.

– En otrolig löpning av Richarlison men det går inte att blunda för att det är en jättetavla av Azpilicueta, säger Martin Åslund i Viaplay.

”Då kan man lika gärna sluta”

Chelsea var sedan otroligt nära en kvittering. Bland annat en sekvens där Mason Mount först sköt stolpe, stolpe och ut innan Jordan Pickford gjorde en makalös räddning när Azpilicueta skulle sätta returen i ett övergivet mål.

Pickford fortsatte står för räddningar, bland annat på fint Mateo Kovacic-läge på övertid, och Everton-publiken kunde andas ut och fortsätta drömma om spel i högstaligan även nästa år.

– Han är skillnaden i dag, säger Jonas Olsson i Viaplay.

– Jag har jobbat hårt hela veckan. Det betyder mycket att göra räddningar som hjälper laget. Det är en laginsats och jag gör mitt jobb, säger Pickford själv.

Kapten Seamus Coleman hyllade publiken som bar laget i andra halvlek.

– Jag har varit här länge men jag har aldrig känt som jag gjorde när jag gick in på stadion i dag. Passionen i vuxna människors ansikten när de sjunger Everton-sånger... om det inte berör dig som spelare kan man lika gärna sluta, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.