Kiese Thelin vill ha en ny Hareide som MFF-tränare

Hyllar Milojevic: ”Med mer tid hade det kanske klickat”

MALMÖ. Isaac Kiese Thelin tycker att det var synd att Milos Milojevic fick sparken som tränare i Malmö FF.

Anfallaren vet vad han vill ha för ny tränare i MFF.

– Vi behöver ha in en stark karaktär som är bra på att motivera och självklart är taktiskt skicklig, säger 30-åringen som också talar ut om de senaste bänkningarna.

Malmö FF skapar färre chanser i allsvenskan än förut och har också haft svårt att göra mål på de möjligheter man skapat.

Isaac Kiese Thelin värvades hem som toppforward och målgörare.

– Personligen tycker jag att de matcher jag har spelat så känns det inte som att jag missat så mycket. Jag tror procenten är ganska hög, även om jag inte har statistik på det. Men vi är flera offensiva spelare som ska få in bollen och vi är ett lag. Vi har inte skapat lika extremt mycket som tidigare år och när man inte gör det så är det klart att man behöver få in bollen, säger han när Sportbladet slår sig ner med honom efter den tunga förlusten mot Kalmar.

PLUS: Allsvensk panel: Så slutar guldstriden


För andra allsvenska matchen i rad fick han börja på bänken och nöja sig med ett inhopp.

– Jag hatar att sitta på bänken. Det är inte där man vill vara. Vi har många matcher och det är upp till tränarstaben hur man vill rotera. Vi har diskussioner med tränaren hur man ser på saker och ting. Det är inga tveksamheter om att jag kommit hit för att vara en ledande spelare.

Sportchefen Andreas Georgson tog över som interimtränare när Milos Milojevic fick sparken.

Köper du hans förklaring till att du bänkats?

– Han är tränare och bestämmer laget. Sedan är det inte alltid man måste hålla med. Det är han som bestämmer och jag kommer alltid stötta och hjälpa grabbarna, också från sidan. Vad vi diskuterar stannar mellan oss. Vi har en bra relation, det är inga problem på det viset.

Du är inte sliten?

– Nej. Men det är inte jag som gör valet.

”Bara positivt att säga om Milos”

Vad säger du om Milojevics tid som MFF-tränare?

– Jag tycker att det var synd att det blev som det blev. Jag tycker att han är bra. Han var en lite annorlunda tränare med svenska mått mätt. Mycket känslor, vill extremt mycket, jobbar otroligt hårt, kräver mycket av sig själv först och främst och sedan av oss spelare. Ibland fick vi fram det, ibland inte. Det var synd. Nu var det inte så lång tid. Med mer tid hade det kanske kunnat klicka på bättre. Men det är fotboll och så är det i tränarbranschen, att när det börjar blåsa så kan sånt här hända.

Fick han gå för tidigt?

– (Leende) Jag sitter här som Malmöspelare och det är min arbetsgivare som bestämmer. De tar de beslut de tror är bäst för klubben. Det är svårt att säga...jag vet inte.

Milojevic har redan hittat ett nytt jobb. Inte vilket som helst heller. I förra veckan tog han över Röda Stjärnan – största klubben i hans hemland Serbien, som dessutom ska spela Champions League i höst.

– Jag önskar Milos all lycka. Det är en stor klubb som jag tror att han kommer att göra det bra i. Jag har bara positivt att säga om honom.

Vill ha en ny Hareide

MFF ska nu ha en ny tränare. Georgson är bara en tillfällig lösning.

Vilken typ av tränare skulle du vilja se i MFF? Du får gärna säga ett namn.

– Jag har inget namn. Men vi behöver ha in en stark karaktär som är bra på att motivera och självklart är taktiskt skicklig. Kollar jag tillbaka på de jag har haft så var Åge (Hareide) fantastisk på det. Men vi hade allt det i Milos också.

PLUS: Allsvensk panel: Så slutar guldstriden


Åge Hareide ledde MFF till ett SM-guld och två Champions League-gruppspel under sina två år i klubben 2014–15.

– Någon åt det hållet. Jag tyckte han var en fantastisk tränare.

Men inte Åge en gång till i MFF, eller?

– Åge en gång till? Vi kör på det (skratt). Han får hoppa av pensionärslivet, haha.

På onsdagskvällen möter Malmö FF division tre-laget Brålanda på bortaplan i svenska cupen.ö

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.