Djurgårdens IF Fotboll

Banda: ”De andra är stressade – vi tar guldet”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Drömmål och serieledning.

Då pikade Emmanuel Banda konkurrenterna.

– De är stressade nu. Jag är säker på att vi tar guldet i år, säger zambiern.

Emmanuel Banda kom ut med ett lättat leende i den mixade zonen. Äntligen lyckades mittfältaren med det svårbemästrade specialavslut han tränar så ofta på.

– Jag försöker ofta med den typen av långskott i träning. Men jag missar nästan alltid.

Inte mot Kalmar FF. Zambiern sög in en boll, lät den studsa – och drog till från 30 meter. Avslutet dök över Lucas Hägg Johansson och betydde 3–0 till Djurgården. Kalmar FF reducerade två gånger om efter paus – det blev skakigt i hemmaleden – men Blåränderna höll undan.

– Jag är glad att den typen av avslut gick in i dag. Testar man på träning så kan det bli perfekt ibland. Alla i laget var så glada för min skull. Jag känner mig bra.

Irma Helin, expert på Discovery, sa att din aktion påminde om Zlatan?

– Oj! Det är något alldeles extra att få höra det. Det gör mig glad. Zlatan gjorde så många fantastiska, omöjliga mål så om hon säger så mår jag riktigt bra.

Banda: ”Jag är säker”

Segern innebär att Djurgården går upp i serieledning. Konkurrenterna AIK, Malmö och Elfsborg spelar alla senare i omgången. Banda njuter av läget.

– Vi sätter press på de nu. Nu när vi inte tappar poäng så blir de stressade. De måste vinna nu. Faktumet att vi spelade först och vann... nu vet de andra topplagen att de måste vinna, säger Banda och fortsätter:

– Det är press på dem nu. De känner pressen, men vi känner mindre press. Tappar de poäng nu så är det bra för oss. Det är ett plus. Vinner de sina matcher så är det ingen stor grej heller, då kör vi vidare.

Många djurgårdare är försiktiga när de uttalar sig om guldstriden och vill inte sticka ut hakan. Banda visar ingen ängslighet. Han tror på sitt lag och har inga problem med att låta andra veta det.

– Vårt mål är att spela bra i varje match, inte tappa några poäng. Vi får se vad som händer i slutet av säsongen, men jag är säker på att vi tar guldet i år.

Glad över Rydströms beröm

Efteråt fick Djurgården stort beröm. Henrik Rydström kallade stockholmarna för ”Sveriges bästa lag”.

Håller du med?

– När det kommer från honom (Rydström) och när man ser hur bra Kalmar spelar sin fotboll... det är fint beröm. Om han säger så så betyder det att vi är Sveriges bästa lag den här säsongen. Om man kollar på hur Kalmar spelar, sin flödande fotboll bakifrån i planen och framåt. Det är svårt att pressa ett så fantastiskt lag. Han har förändrat det laget i grunden, säger Banda och lägger till:

– Han har bra koll och om han kallar oss det bästa laget i Sverige så tror jag att vi är det också!

Till torsdagens match mot IFK Göteborg är Rasmus Schüller tillbaka i laget. Samtidigt är Hampus Finndell avstängd. Därmed lär Banda får fortsätta på mittfältet.

– Det är upp till tränarna. Hur de vill att vår formation ska vara. Vi har så många kvalitetsspelare i laget .

Publisert:

LÄS VIDARE

Jesper Karlström drabbad av spelberoende: ”Mår skit”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Kalmar FF