Prica räddade poäng för Sverige

Underläge i mer än 45 minuter.

Då, i matchens sista sekunder – 1–1 genom Tim Prica och tokjubel framför bortaklacken. U21-landslaget tog en mycket viktig poäng i EM-kvalet borta mot Italien.

– I dag kommer vi hit och spelar vårt spel - andra lag hade kanske försvarat i 90 minuter, säger Tim Prica.

Inför mötet i Monza: tre segrar och ett kryss på fyra matcher.

Efter gruppfinalen mot Italien på bortaplan: fortsatt obesegrat, intakt gruppledning och en blytung poäng som bärgades på stopptid.

Samuel Brolin fick göra en fin räddning redan i den sjunde minuten, vilket också satte melodin för resten av matchen. Hemmalaget fortsatte att trycka på och utnyttjade det fysiska övertaget på ett bra sätt.

Tim Prica tokhetsade mot publiken

Utdelningen kom bara ett par minuter innan halvtid - svag kommunikation i det svenska försvaret gjorde att Eric Kahl upphävde offsidelinjen och Lorenzo Lucca kunde enkelt sätta ledningsmålet bakom en chanslös Samuel Brolin.

Hemmanationen hade sedan ett par chanser att utöka ledningen - Brolin gjorde bland annat en elegant fotparad i den 69:e minuten.

Det såg också länge och väl ut om att Italien skulle dra det längsta stråt, men Tim Prica lyckades nicka in kvitteringen på tilläggstid efter ett mycket fint förarbete av Emil Holm.

– Vi forcerade för en kvittering. Tar upp två stora spelare, vinner våra dueller och Emil ger mig en bra passning som bara är att lägga in i öppet mål.

Prica firade mycket kraftigt och hetsade hemmapubliken, vilket ledde till stor irritation efter slutsignalen.

Själv tonar han ned firandet.

– Ska vara ärlig så minns jag inte, jag var i ”momentet och var glad. Känslorna tog över, det var ingen medveten hets.

I och med krysset är Sverige fortsatt etta i gruppen, en poäng före just Italien. Tim Prica vet vad laget är kapabelt till och vad man kan uppnå.

– Vi har EM-platsen i våra egna händer, vet att vi är ett bra lag och bevisade i dag att vi kan konkurrera med toppnationer. Det har varit så sedan den första samlingen i Falkenberg. I dag kommer vi hit och spelar vårt spel mot Italien på bortaplan - andra lag hade kanske försvarat i 90 minuter.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN