Allsvenskan i fotboll

Blåvitt: Djurgården tar inte guld

Av: 

Per Bohman

Hosam Aiesh.
Hosam Aiesh.

FOTBOLL

GÖTEBORG. Först krossade de Djurgården.

Sedan avfärdade de stockholmarna som guldfavoriter.

– Jag tror att AIK tar det, säger Hosam Aiesh.

Andra plattmatchen på kort tid. Djurgården förlorade mot Elfsborg med 0–3 och fick under torsdagen samma siffror i baken borta mot ett stundtals överlägset IFK Göteborg. Däremellan såg Djurgården direkt skakiga ut hemma mot Kalmar, även om de då vann med 3–2.

Spelarna är extra irriterade över att laget blivit så dåliga på att försvara defensiva omställningar. Det utnyttjade Blåvitt skoningslöst på Ullevi. Thomas Lagerlöf beskrev matchens utveckling som ”hemsk”.

– Vi har blivit hårt straffade den senaste veckorna. Det är för dåligt helt enkelt. Vi måste bli mer resoluta. Det går för långsamt med bollen. Det måste bli bättre nu. Tidigare har vi skapat mycket lägen i alla fall, men i dag går det inte att känna igen oss, suckade Elliot Käck efter matchen.

”Vi är ju inte farliga!”

Haris Radetinac har svårt att förstå vad som hänt med det tidigare så stabila topplaget.

– Det är för dåligt. Vi åker dit på baklängesmål efter egna hörnor. Det ska inte få hända. Vi är ju inte alls farliga offensivt heller. Vi har massa skott och mycket boll, men är inte farliga. Vi måste få in med folk i boxen och våga lite mer.

Hur orolig ska man vara som djurgårdare?

– Vi har fortfarande fem matcher kvar. Mycket kommer hända. Ingen kommer gå rent. Det är upp till oss. Om vi vill vinna guldet så måste vi steppa upp, ta tillvara på lägena och vinna resten av matcherna. Alla bjuder tyvärr in varandra hela tiden i guldstriden. Det ska inte hända egentligen.

”De är extremt starka”

Sportbladet frågade segerrusiga Blåvittspelare om guldstriden efter matchen. Efter krossen av Djurgården var det ingen som såg Blåränderna som kommande SM-guldvinnare.

– Jag tror på AIK som guldvinnare. Vi har mött Djurgården och vunnit nu och jag tror även att vi kommer slå Malmö FF hemma här. Då är det bara AIK eller Elfsborg som jag funderar på, och då säger jag AIK, säger Hosam Aiesh.

Tobias Sana tippar på sin gamla klubb nere i Skåne.

– Vi smäller på Djurgården i dag. Det kändes som en kasskåpssäker seger. Jag är inte överraskad att vi vinner. Kolla på kvaliteten som finns i vår trupp. Om allt klaffar så har vi extremt mycket kvalitet. Se bara på klassen Marcus Berg har där uppe på topp. Han är otrolig.

Ingen tror på Djurgården

Vilka tror du vinner guldet?

– Vi vann borta mot Malmö... men jag tycker att de är extremt starka. Får de igång sin maskin så tror jag att de vinner. Det är svårt att säga, Djurgården är fortfarande med såklart, men jag tror att Malmö tar guldet.

Inte heller Gustav Svensson håller Djurgården högst av de guldjagande lagen.

– Hmm. Den här serien är ju så annorlunda. Alla lag slår alla. Vissa lag är bra ena matchen och sedan klart sämre. Inget lag har varit stabila över en längre period. Men de som går bäst just nu är Elfsborg. De är en underdog. Annars har MFF den starkaste truppen. Det är svårtippat men för mig är Elfsborg ett lag som kan smyga fram hela vägen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Udda hyllningen av Gustav Svensson från VM94-profilen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

IFK Göteborg