Nabil Bahoui

Bahouis försvar efter slaget: ”Absolut inte”

Av: 

Jonatan Pinheiro Diamant

Linn Nordström

Per Bohman

FOTBOLL

Gult eller rött kort?

Absolut inget kort, enligt Nabil Bahoui.

AIK-anfallaren måttade ett slag mot IFK Göteborgs mittback Calle Johansson.

– Det är ett rivalmöte och ska vara lite dueller. Så är det bara... men man kan inte bara slå någon i huvudet, säger Johansson.

Det var tuffa tag i matchinledningen mellan AIK och IFK Göteborg.

Blåvitt-mittbacken Calle Johansson blev liggande efter en duell med Nabil Bahoui och Johansson gestikulerade ilsket mot domaren Victor Wolf.

Bahoui säger att han själv också var arg. Han menar att det har ”blivit en grej” att få honom ur balans och visar upp en blodig fot för Sportbladet.

Bahouis blodiga fot

– Det första som händer är att jag blir lite trampad på foten, du ser – inget påhitt här, så man blir lite frustrerad. Men det är sånt som ingår i såna här matcher, det är väl en del av såna här rivalmöten, så man bara bröstar det helt enkelt, säger Bahoui.

Experten: ”Det hör inte hemma”

Duellen mellan Bahoui och Johansson uppmärksammades i Kanal 5:s tv-sändning. Kommentatorn Jonas Dahlquist påpekade att Bahoui kunde ha blivit utvisad för ett slag mot Johansson om domaren hade sett det.

– Den svingen från Bahouis sida hör inte hemma på en fotbollsplan, den hör hemma i en boxningsring, säger expertkommentatorn Jens Fjellström.

Bahoui säger att tanken inte var att skada Calle Johansson.

– Då hade det blivit betydligt värre om man säger så. Jag får äta mycket, man får ge tillbaka lika mycket. Men jag är inte på den nivån, jag har mer att ge tillbaka. Det står typ 3-1 i att ge tillbaka. Det har blivit en stor grej, jag får mycket frågor om det. Det som händer på plan stannar där.

Calle Johansson delade Jens Fjellströms åsikt.

– Jag stänger hans löpväg. Han kan inte löpa när jag blockar honom. Så då vevar han och då slår mig i huvudet, säger Johansson.

– Den var rätt tydlig. Sen vet jag inte om domaren inte ser det eller om han inte vågar blåsa. Men det kändes som att han slår mig rejält.

Bahoui: ”Kanske är fett lågt”

Om domaren ser det – vad ska det bli då?

– Det är rött kort. I min bok är det så. Om man slår någon i huvudet...

– Han vevar mig i bakhuvudet. Det är ett rivalmöte och ska vara lite dueller. Så är det bara... men man kan inte bara slå någon i huvudet.

Gjorde det ont?

– Att få ett slag i huvudet? Ja. Det är inte jätteskönt.

Nabil Bahoui tonar ner situationen.

– Jag ville flytta på honom och fortsätta. Jag är ganska lång. Sen vet jag inte hur lång han är, hans huvud kanske är fett lågt. Det kanske ser värre ut än vad det är. Som jag sa: Hade jag velat skada honom hade det sett annorlunda ut.

Blev du överraskad över att du inte fick något kort?

– Absolut inte. Jag försöker flytta på killen och det blev som det blev.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Nabil Bahoui

LÄS VIDARE

Milosevic: ”Nu är det färdiggnällt”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Nabil Bahoui

Calle Johansson

AIK Fotboll

IFK Göteborg