Spelare kollapsade – förre Realstjärnan hjälte

Förra helgen kollapsade Ousmane Coulibaly, 32, under en match i högsta ligan i Qatar.

Först framme hos maliern var den förre Real Madrid-stjärnan James Rodriguez.

Hans rådiga ingripande gjorde att Coulibaly kunde andas.

Det var i slutet av den första halvleken i mötet mellan Al-Rayyan och Al-Wakra förra helgen som Ousmane Coulibaly, 32, föll ihop vid ett av målen efter ha drabbats av hjärtstopp.

En som snabbt uppfattade den otäcka situationen var den förre Real Madrid-stjärnan James Rodriguez, 30, som var snabbt framme vid sin motståndare.

Colombianen agerade snabbt och justerade till Coulibalys huvud så att han kunde andas innan det medicinska teamet kom fram för att fortsätta behandlingen, skriver beIN Sports.

Tillståndet stabilt

Maliern kunde föras till sjukhus där hans tillstånd nu beskrivs som stabilt. Ett uttalande från ligan bekräftar att 32-åringen drabbats av en hjärtattack.

James Rodriguez var snabbt framme  när Ousmane Coulibaly fick hjärtstopp.
James Rodriguez var snabbt framme när Ousmane Coulibaly fick hjärtstopp.

”Han får nu nödvändig medicinsk vård. Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande och vi vill tacka den medicinska personalen från båda lagen, ambulanspersonal och läkare för deras insatser” skriver de i ett uttalande enligt Daily Mail.

Efter händelsen avbröts matchen vid ställningen 1–0 till Al-Rayyan och den spelades i stället färdigt i måndags där James gjorde två mål i den andra halvleken.

Gjorde ”Guard of honor”

Innan avspark gjorde spelarna en ”Guard of honor” för den medicinska personalen och man höll också upp en tröja med Coulibalys namn.

James Rodriguez gick till Al Rayyan från Everton i september. Colombianen har också tidigare spelat i bland annat Real Madrid, Bayern München och Monaco.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN