Playoff-finalen flyttas – arenan blir fältsjukhus

Playoff-finalen till VM skulle eventuellt ha spelats i Polens nationalarena i Warszawa.

Men nu ska arenan fungera som ett fältsjukhus för sårade från Ukraina.

Ryssland skulle ha mött Polen i playoff-semifinalen till kommande världsmästerskapet i Qatar. Under måndagen beslutade Uefa och Fifa att stänga av Ryssland från spel i alla tävlingar tills vidare.

”Fotbollen är fullständigt enad och står i solidaritet med alla drabbade människor i Ukraina. Båda presidenterna hoppas att situationen i Ukraina kommer att förbättras avsevärt och snabbt så att fotbollen återigen kan stå för enighet och fred bland människor.”, står det i pressmeddelandet.

Sportbladet har tagit del av uppgifter om att Polen kommer att bli direktkvalificerade till playoff-finalen.

Den kommer isåfall inte spelas i Polens nationalarena, Station Narodowy, i Warszawa. Arenan kommer istället göras om till ett fältsjukhus för sårade människor från Ukraina. Dessa kommer att transporteras varje dag med speciella sanitära tåg med en kapacitet på 160 personer åt gången, enligt PAP Polish Telegram Agency.

I playoff-finalen till VM ställs Polen mot segraren i den andra semifinalen mellan Sverige och Tjeckien. Var finalen kommer att spelas är inte fastställt, men enligt PAP Polish Telegram Agency lutar det åt Chorzow i södra Polen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.