Här är Milojevics önskevärvningar i sommar

Malmö FF har inte övertygat i vårens allsvenska.

Nu vill Milos Milojevic värva.

Sportbladet kan avslöja vilka tre positioner som MFF-tränaren vill förstärka på i sommar.

Följ ämnen i artikeln

Malmö FF har haft en knackig vår i allsvenskan.

Man ligger bara femma inför sommaruppehållet med fem poäng upp till täten, som kan bli åtta när Häcken spelat lika många matcher som MFF.

Enligt Sportbladets uppgifter vill Milos Milojevic nu förstärka laget och sätta en större prägel på truppen i sommarens transferfönster än han kunde/hann göra när han kom i januari.

MFF:s värvningar i vintras stannade vid hemvändarna Isaac Kiese Thelin och Dennis Hadzikadunic samt Matej Chalus – en center och två mittbackar.

MFF:s tränare Milos Milojevic.
MFF:s tränare Milos Milojevic.

Vill ha mittfältare

Sportbladet kan nu avslöja MFF-tränarens önskelista:

En ytterforward till tremanna-anfallet.

En ”tia” eller kreativ ”åtta”, alltså en central, offensiv kreatör.

En ”sexa” (defensiv mittfältare). Erdal Rakip sitter på ett utgående kontrakt, där en förlängning inte verkar i sikte, och Oscar Lewicki är har varit väldigt skaddrabbad i ett år nu.

Under gårdagen kunde Sportbladet avslöja att MFF jagar Kalmars Isak Jansson, 20, som alltså passar bra in som ytterforward i Milojevics 4–3–3.

Milojevic vill också göra sig av med några spelare. Men enligt Sportbladets uppgifter är inte klubbledningen och tränaren helt överens, dels om vilka spelare man ska släppa iväg och vilka spelartyper man ska värva.

Men det dementeras till största del av MFF:s sportchef Andreas Georgson:

– Det är inte en bild jag känner igen. Vi är väldigt överens om både riktning och strategi på både kort och lång sikt. Sen diskuterar vi förstås väldigt många spelare under en säsong och ibland tycker man olika, det är väldigt naturligt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.