Football Radical – Jag ska döda dig på gatan

Johanna Frändén tar det breda greppet på Champions League, Phil Collins och Kylian Mbappés språkliga tourettes.

Simon Bank? Han tar, i linje med Fifas nya regelverk, rollen som inkvoterad kvinna.

Sveriges radikalaste fotbollspodd är tillbaka, vore det på gatan hade de dödat nån.

Europas största klubbshow har rullat ut, och det sätter förstås sin prägel på veckans avsnitt. Är det sista gången vi får se Breidablikk spela Champions League? Är det sista gången Mbappé pratar franska? Ingen vet, men i Football Radical tycker man att det är viktigt att lyfta frågan.

En annan fråga är vad som egentligen är viktigast för supporterkollektivet i den moderna fotbollen: Att man får behålla sina beats eller sin idrott? Frågan lyfts.

Simons livskamrat fick en låt på hjärnan, vilket har fått Simon att fundera kring fotbolls-mode, gay anthems, ung engelsk konst, ett snabbmatscafé i Milano och varför män borde prata mer om känslor och eventuellt lite mindre om Var-frågan.

Jämställdhetsfrågan är också med på ett hörn (den lyfts!), liksom frågan om hur det kan komma sig att det finns en så frapperande blind fläck i Janne Anderssons ledarskap.

Mer då? Idrissa Gana Gueye, Jill Ellis, Corbin Shaw, Jordi Alba, Psycho Pearce, Pet Shop Boys, a Greasy Chip Butty, Modena, Timberland-boots, BK Häcken, Malmö FF, John Fendley, Jarvis Cocker. I det stora hela törs vi utlova lite underhållning. Eller, som tysken så träffande säger: eine grosse sportliche Veranstaltung.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.