Officiellt: Mbappé stannar i PSG – får ny monsterlön

Kylian Mbappés kontraktsförlängning presenterades på innerplan före lördagskvällens hemmamatch.
Kylian Mbappés kontraktsförlängning presenterades på innerplan före lördagskvällens hemmamatch.

Transfersagan har fått ett slut.

Kylian Mbappé nobbar Real Madrid.

Superstjärnan har i stället skrivit på ett nytt kontrakt med PSG.

Att påstå att turerna kring Kylian Mbappés framtid har varit många vore en grov underdrift.

För näst intill varje dag i över ett års tid har det skrivits nya uppgifter kring stjärnans nästa klubb där allt har handlat om två klubbar.

Ska han stanna i PSG eller flytta till Real Madrid när kontraktet går ut i sommar? De flesta transferjournalister har menat att att det bara skulle vara en tidsfråga innan han presenteras av Real dit han var ytterst nära att gå förra sommaren.

Men någon flytt blir det inte. För trots Realpresidenten Florentino Pérez lockrop så väljer 23-åringen att stanna i PSG. Enligt Fabrizio Romano ringde Mbappé till Pérez på lördagseftermiddagen där han berättade att han skrivit på ett nytt kontrakt med PSG.

Och strax innan lördagskvällens hemmamatch mot Metz presenterades superstjärnans kontraktsförlängning inför fansens stora jubel.

– Jag är verkligen glad över att få fortsätta äventyret här i Paris Saint-Germain. Att stanna i Paris, min stad. Jag hoppas att jag kommer att fortsätta göra vad jag föredrar att göra med er alla... att vinna titlar tillsammans, säger Mbappé från inneplan.

Mbappé firade sedan sitt nya kontrakt med att göra hattrick mot Metz när PSG vann med 5–0 i säsongens sista ligamatch.

Kan påverka värvningar

Och det är ingen dålig deal som superstjärnan uppges ha förhandlat sig till.

För enligt flera medieuppgifter har han skrivit på ett nytt treårskontrakt där han ska få en sign on-bonus på på mellan 1,5 till tre (!) miljarder kronor.

Han ska dessutom få en årslön på ungefär en miljard kronor.

Men det stannar inte där. För Mbappé blir inte bara rik, han får dessutom mer att säga till om i PSG. Han ska ha ett finger med i spelet om vem som tränar PSG nästa säsong då Mauricio Pochettino förväntas lämna och även vem som blir ny sportchef då också Leonardo lär försvinna.

23-åringen ska dessutom få vara delaktig i vilka spelare som värvas och säljs i PSG.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.