”Utgångsläget är att allsvenskan och superettan spelas som planerat”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Efter attentatet i Stockholm:

Kommer matcherna i allsvenskan och superettan att spelas som vanligt i helgen?

– Får vi inga andra signaler eller önskemål spelas matcherna som planerat, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, till GP.

Stockholm skakades av ett attentat under fredagseftermiddagen. En stulen lastbil körde in i människor på Drottninggatan och minst tre uppges vara döda och minst åtta skadade.

Attacken har lamslagit Sverige, även idrotten.

I helgen spelas flera matcher i allsvenskan och superettan och utgångspunkten är att matcherna kommer att spelas som planerat.

”Inte vika sig”

– I grunden är beslutet att omgångarna spelas, säger Mats Enqvist, vd på Föreningen Svensk Elitfotboll, till Göteborgsposten.

– Arbetet pågår, SMS och mejl haglar fram och tillbaka. Vi måste ha mer information. I grunden är inställningen att inte vika sig för terrorn, men återigen … det beror helt på hur detta utvecklas. I den mån det är säkerhets- och respektmässigt möjligt måste vi hedra vårt samhälles frihet. Vi kan fan inte ge efter för dårar, fortsätter han.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, beskriver attacken som ”oerhört tragisk”, men är även han optimistisk när det gäller matcherna.

”Största respekt”

– Vi har en tät dialog med klubbarna och räknar med att seriespelet fortsätter. Får vi inga andra signaler eller önskemål spelas allsvenskan och superettan som planerat. Vi kan inte vika ned oss. Samtidigt har vi den största respekt för den oro som finns, säger Nilsson.

Klubbarna ska ha fått information om att offren ska hedras med en tyst minut och sorgband.

ARTIKELN HANDLAR OM