Mourinho: ”Liverpool kan vinna titeln”

Foto: AP

avErik Karlsson

FOTBOLL

I helgen ställs Manchester United mot Liverpool.

Och inför matchen hyllar José Mourinho nu rivalklubben.

– Liverpool kan vinna titeln. De kan bli nummer ett och vi nummer två, säger han i en intervju med norska TV2.

Manchester United har öppnat säsongen lysande. Med 19 poäng av 21 möjliga delar man ledningen i tabellen med Manchester City. Liverpool öppnade också lovande men på slutet har det rasslat ner ordentligt med grus i maskineriet. På de fyra senaste matcherna i ligan har man bara en seger.

Ändå väljer José Mourinho att hylla rivalklubben inför helgens möte.

– De kan vinna titeln. Liverpool kan bli etta och vi tvåa. Varför inte? Liverpool är ett bra lag och det är en klubb med en fantastisk historia. Det är en klubb med höga krav på framgång och laget har fantastiska supportrar. Fansen stöttar sitt lag oavsett hur det går, säger han i en intervju med norska TV2.

”Blir inte extatisk”

De vackra orden är inte helt okontroversiella med tanke på klubbarnas rivalitet. Men så hetsar inte heller Mourinho upp sig något extra över lördagens stormöte.

– Nej jag blir inte extatisk över matchen mot Liverpool. Tre poäng är det viktigaste för oss. Jag gillar att spela mot Liverpool. Anfield är en fantastisk arena, men vi förbereder oss som det vore en vanlig match. För stora klubbar, tränare och spelare är alla matcher lika viktiga.

ARTIKELN HANDLAR OM