”Det är psykningar, inget annat”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

LUBLIN. Pawel Cibicki ville inte prata efter krysset  i går. 

Nu berättar han om besvikelsen, bilden och utspelet från Polen.

– Det är psykningar, inget annat, säger han.

Sverige hade 2-1 mot Polen fram till den 90:e minuten. Då kvitterade hemmanationen på straff och Sverige tappade två viktiga poäng i jakten på semifinal. 

Efter krysset var Pawel Cibicki så besviken att han inte ville prata med media.

– Det blev mycket. Det har varit mycket. Jag ville inte ställa upp, säger han när han mötte pressen dagen efter på spelarhotellet i Lublin.

Blev det för mycket media innan matchen?

– Ja. Jag vill spela fotboll. Jag vill inte stå i rampljuset i Aftonbladet eller vad det än är. Jag vill bara spela fotboll. Det har blivit för mycket, men jag kommer sätta stopp för det snart.

Vad betyder det?

– Jag kommer inte ställa upp så mycket, för det är inte kul. Ni ställer samma frågor varje gång, man maler och maler om samma sak.

”Är psykningar”

Bara timmar före matchen kom, som på beställning, ett utspel från det polska förbundet riktat mot Cibicki.

– Det kom ett brev till polska fotbollsförbundet från Cibickis manager där man frågade om det finns intresse för hans tjänster i Polens A-landslag. De skrev att han var intresserad, men vi vill inte ha honom längre, sa Pawel Drazba, talesperson för det polska U21-landslaget, till polska Polsat Sport.

Cibicki nåddes av uppgifterna efter matchen och slår nu tillbaka.

– Det är psykningar, inget annat. Jag hörde det inte utan fick höra det efter matchen. De försökte väl psyka på ett eller annat sätt, jag vet inte varför. Det får stå för dem, säger han och fortsätter: 

– Sådant får man räkna med, men nu är det skönt att ha den här matchen gjord.

”Han var trams”

Flera svenska spelare var irriterade på domaren efter matchen. Cibicki delar uppfattningen att insatsen inte var den bästa.

– Det är inte på den högsta nivån, men man ska inte kolla på domaren. Hade vi bara gjort vårt hade vi vunnit den här matchen med 3-1. Det är inga bra beslut han tar, men så är fotbollen ibland, säger Cibicki som verkligen inte var nöjd med det gula kort han fick för filmning.

– Den är helt otrolig. Jag springer in i ytan och ser honom inte ens. När man inte är beredd på att någon är bakom och får en touch, då trillar man. Han satte nivån rätt tidigt, han var trams. 

Efter slutsignalen var Cibicki framme hos några polska supportrar och tog en bild. Nu förklarar han bilden.

– Det vara några från det området jag är ifrån. Det var rätt spontant, men sedan efteråt var man sur igen.

Sverige-Slovakien torsdag 20.45 direkt i Kanal 5.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM