Lindahl: Man gottar sig

FOTBOLL

Hedvig Lindahls jätteparad blev avgörande för Sverige.

Efteråt berättar målvakten om den goda känslan.

– Det hamnar givetvis på pluskontot. Man gottar sig lite, säger hon.

Sverige stod emot Tyskland i premiärmatchen i EM och längst bak i den starka svenska defensiven stod Hedvig Lindahl för ett par superräddningar.

Matchens prestation kom i den 82:e minuten när Lindahl styrde en farlig volley av Mandy Islacker – efter boll av Dzsenifer Marozsan – precis över ribban.

– Seger sa att hon tolkade det som ett skott från Marozsan som hon typ sköt i huvudet på Islacker. Det blir en konstig touch och det går snabbt, en reaktionsräddnings. Jag får bara upp en hand och bollen flyttar sig en bollstorlek och går över. Det är inte mycket mer med det. Jag är reaktionssnabb och det är bra att det kommer till användning, säger Lindahl.

Får också kritik...

34-åringen är nöjd över den fina starten på mästerskapet.

– Jag kände inte ett superbehov av att bygga upp mig men det hamnar givetvis på pluskontot. Man gottar sig lite, säger hon. 

Pia Sundhage var inte nöjd med Hedvig Lindahls insparkar, men sa att reflexräddningen vägde upp. Målvakten håller med om kritiken. 

– De var inte bra, men att få göra några avgörande räddningar var kul. Det här laget har ett otroligt bra försvarsspel och så små som vi gör ytorna för Marozsan är helt enormt egentligen. Fischer, Sembrant, Seger och Dahlkvist gör ett otroligt jobb att minimera deras chanser. Sen att jag får göra det sista när det behövs… Det är kul att jag kan bidra med något också.