Carlos anklagas för dopning i tysk dokumentär

Publicerad 2017-06-11

Roberto Carlos.

Han är en legendar i Brasilien och vunnit nästan allt som går att vinna.

Nu anklagas Roberto Carlos, 44, för att ha varit dopad under sin karriär.

En tysk dokumentär hävdar att vänsterbacken tog förbjudna medel under fotbolls-VM 2002.

Roberto Carlos har sedan några år tillbaka lagt fotbollsskorna på hyllan.

Nu riktas skarpa anklagelser mot den forne vänsterbacken som pekas ut som delaktig i en omfattande brasiliansk dopningsskandal.

En tysk dokumentär med namnet ”Doping top secret: Brazil’s dirty game” hävdar med bestämdhet att Carlos var en av åtminstone två spelare i den brasilianska VM-truppen 2002 som brukade förbjudna prestationshöjande substanser under mästerskapet som arrangerades av Japan och Sydkorea.

Detta skriver Daily Mail.

Del i stor härva

Det är journalisten Hajo Seppelt som ligger bakom den omfattande undersökningen av dopning inom brasiliansk idrott. I dokumentären ska den tyske journalisten ha fått tag i prover med steroider och EPO från en brasiliansk läkare vid namn Julio Cesar Alves.

Roberto Carlos, nedre raden näst längst till höger, inför en VM-kvalmatch 2005.

Julio Cesar Alves påstår i filmen att han under en tidsperiod på runt ett decennium försett ett dussintal idrottsstjärnor med förbjudna dopningssubstanser.

I dokumentären ska reportrar ha jobbat undercover och låtsats vilja få tag i prestationshöjande medel, varpå Doktor Alves uppges ha sagt:

”Jag utvecklade hans lår”

– Jag behandlade Roberto Carlos. Landslagsspelaren. Han kom till mig som ung 15-åring. Han var en gänglig pojke. Jag utvecklade hans lår. Det var jag som gjorde Roberto Carlos lår till vad de är i dag.

Hajo Seppelt och hans tv-team från kanalen ARD ska ha konfronterat Roberto Carlos med uppgifterna i samband med Champions League-finalen i Cardiff förra helgen, men den numera 44-årige före detta spelaren nekade att svara.

Roberto Carlos vann VM-guld med Brasilien 2002 och anses vara en av landets bästa vänsterbackar någonsin. Han har dessutom bland annat vunnit fyra spanska ligatitlar och Champions League tre gånger med Real Madrid.

Följ ämnen i artikeln