Svensken tvingades bryta loppet: ”Helt sinnessjukt”

avErik Karlsson, Filip Durefelt

FOTBOLL

Emil Blombergs medverkan i VM blev bara drygt tre minuter lång.

Sedan tvingades han haltande bryta försöken på 3 000 meter hinder med hälseneproblem.

– Jag är besviken som fan, säger Blomberg.

Sarah Lahti bröt finalen på 10 000 meter under lördagen, och har nu fått bekräftat att det rör sig om en hälseneinflammation.

I dag var det dessvärre dags för näste svensk att drabbas av hälseneproblem. I försöken på 3 000 meter hinder hann inte Emil Blomberg, 25, springa mer än en knapp kilometer innan han klev av loppet haltande.

– Det är hälsenan som gör ont. Jag har haft problem länge men det har varit mycket bättre de senaste veckorna. Så jag hade ganska stora förhoppningar och känner att kroppen är jävligt bra, säger Blomberg till Sportbladet.

”Det var inte värt det”

– Det kändes bra hela vägen fram till andra vattengraven. Då kom jag fel så jag landade på höger ben, och då blev det ett väldigt tryck på höger hälsena. Det högg till direkt och efter det började jag halta, och då var det inte värt det.

Blomberg hade inga direkta förhoppningar om en finalplats, men var trots det nedslagen efter loppet.

– Jag är besviken som fan. Det här var det stora målet, men det kommer väl nya mästerskap.

Det är något med svenska hälsenor på de längre loppen?

– Det är helt sinnesjukt. Jag tror det är sex, sju stycken i löparlandslaget som har problem med hälsenan. Vi får väl köra mer tåhävningnar tillsammans, skämtar Blomgren.

Sveriges andra bidrag på 3 000 meter hinder, Napoleon Solomon, hade heller ingen tur i sitt försöksheat. 23-åringen föll med två varv kvar och gick inte vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM