Pehrsson: – Norlings utspel är bara roligt

Foto: Bildbyrån
Norling och Pehrsson.
FOTBOLL

SALOU. Rikard Norling hoppas på en snar seger för Magnus Pehrsson som ny tränare i Malmö FF.
Annars ökar trycket rejält och snabbt, menar AIK-tränaren.
– Rikard vet vad han pratar om. Men både jag och MFF vet hur vi ska hantera en kortare svacka, säger Pehrsson till Sportbladet.

Efter 0-1 mot Helsingör och 0-2 mot Östersund väntar allsvenska nykomlingen Sirius för Malmö FF i spanska Salou under onsdagen.
Markus Rosenberg är tillbaka och tränaren Magnus Pehrsson matchar bästa tillgängliga startelvan.

Senare och färre byten

– Det är fortfarande så att inte så många spelare kommer spela 90 minuter. Men vi har legat så lågt med belastning i de senaste träningarna att fler har möjlighet att spela plus 60 minuter. Vi kommer göra lite senare och lite färre byten jämfört med tidigare matcher, säger Pehrsson.

Hur mycket av det påverkas av två förluster? Med två segrar kanske du hade resonerat lite annorlunda?
– Det är möjligt att det är så. Det är skönt att få segrar även om det bara träningsmatcher. Men för mig är det fortfarande lika viktigt att se att vi skapar fler målchanser än motståndaren och det har vi gjort i båda våra matcher ganska överlägset.

– Jag känner ingen panik. Det är lätt att det blir sådant snack när Malmö FF inte vinner på två matcher och inte gör några mål, säger Magnus Pehrsson till Sportbladet.

”Vet vad han pratar om”

I en intervju med Fotbollskanalen för några dagar sedan konstaterade tidigare MFF-tränaren, numera i AIK, Rikard Norling om starten med två förluster och noll gjorda mål för mästarlaget:
– En start är en start för en tränare. Jag hoppas för Magnus (Pehrsson, tränare) skull att det går bra för det kan skruvas åt tumskruvar där nere big time.

– Jag hörde att Rikard hade sagt det. Han vet vad han pratar om. Jag har också pratat med Rikard om hans tid i Malmö FF. Så visst är det så.
– Men han får gärna ha det utspelet, det är bara roligt. Det rör mig inte ur fläcken.

Kan du ha nytta av det som hände i Djurgården 2013 om det börjar blåsa friskt kring dig i MFF?
– Självklart. Alla erfarenheter försöker jag omvända till lärdomar. Min personliga resa och utveckling sedan det tog slut i Djurgården har varit enorm. Jag var ledig ett halvår och sedan blev jag förbundskapten. Jag har både lärt mig mer och haft tid att fundera.

Vad kan man påverka

– Sedan är både jag och Malmö FF förberedda om vi skulle få en kortare svacka och hur man ska hantera det.

Vad innebär det för dig själv?
– Hur jag ska förhålla mig till vad jag kan och inte kan påverka och hur jag kontrollerar mina känslor. Det gäller även mitt dagliga arbete även om det inte rör väldigt pressade situationer.

Du har alltså lärt dig att behärska dina känslor bättre?
– Jag har alltid varit bra på det, men nu är jag jävligt bra på det, säger Pehrsson med ett brett leende.

ARTIKELN HANDLAR OM