Niva: ”Som de var drogade på valium”

FOTBOLL

Liverpool reste sig ur krisen och chockade Tottenham.

Saido Mané avgjorde toppmötet – med två blixtsnabba mål.

– Tottenham spelade som om de var drogade på valium, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

Foto: TT

Tottenham hade tagit 23 poäng av 27 möjliga på sina nio senaste ligamatcher.

Liverpool hade bara vunnit en enda match (mot League Two-laget Plymouth) under kalenderåret 2017.

Men i lördagens toppmöte vaknade Jürgen Klopps mannar.

Framförallt Saido Mané.

Den 24-årige senegalesen satte 1–0 i den 16:e minuten, 2–0 i den 18:e – och hade dessutom bud på två mål till innan den första halvleken var över.

”Kollektiv adrenalinchock”

Tottenhams försvarslinje stod handfallna och blåstes av banan av Liverpools kollektiva presspel och Saido Manés Usain Bolt-snabba löpningar.

– Det var ju som att Liverpool hade fått en kollektiv adrenalinchock, och Tottenham spelade som om de var drogade på valium. Liverpool är först in i precis varje läge och vinner alla andrabollar. De är både hetare och effektivare. Tottenham blir blåsta av banan, sa Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion i halvtid, och berömde framförallt tvåmålsskytten Mané.

– Jag ser en spelare med självförtroende och speed som innebär att det andra laget helt enkelt saknar motmedel. Han springer igenom Tottenhams försvar när han själv vill. Ben Davies och Eric Dier är livrädda för honom. De är så panikslagna att de väljer fel alternativ i varje läge.

”Riktigt bra lag”

Tottenham jämnade ut spelet i den andra halvleken men matchen slutade 2–0 till Liverpool som därmed ligger fyra i tabellen, på samma poäng som Manchester City men med en match mer spelad.

– Vi vet att vi har ett riktigt bra lag. Vi har haft ett par tunga veckor nu, men det är sånt som händer i fotbollen. Det har inte påverkat oss i omklädningsrummet, vi har haft samma driv hela tiden, säger matchhjälten Saido Mané efteråt.

Lagkapten Jordan Henderson fyller i:

– Vi har varit frustrerade på senare tid, inte bara på resultaten utan också på insatserna. Därför var det extra skönt att vinna i dag. Fortsätter vi spela så här så spelar det ingen roll vilket lag vi möter, säger han.

Resultatet gör också att Chelsea nu toppar tabellen nio poäng före Tottenham – och med en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM