Beckham slår tillbaka mot uppgifterna

Foto: Matt Dunham, TT
FOTBOLL

David Beckham slår tillbaka mot uppgifterna om att han använder sitt välgörenhetsarbete med målet att bli Sir David Beckham.

– Det här materialet är taget ur sitt sammanhang från en hackad och manipulerad e-post, säger en talesperson enligt Evening Standard.

David Beckhams välgörenhetsarbete för Unicef, där han har sin fond ”The 7 Fund”, ska enligt de flera läckta korrespondenser med agenter och rådgivare inte vara så välvilligt som man kan tro.

I de läckta e-mailen avslöjas David Beckhams desperation över att bli adlad – och att han använder just välgörenhetsarbetet för att en dag bli Sir David Beckham.

Slår tillbaka mot anklagelsena

Nu slår den förre fotbollsstjärnan tillbaka mot anklagelserna.

– De baseras på föråldrat material, taget ur sitt sammanhang och från en hackad och manipulerad privat e-post från en tredje parts server. Detta ger en felaktig bild, säger stjärnans talesperson.

– David och Unicef är stolta över det de har åstadkommit tillsammans, och nöjer sig med att låta fakta tala för sig själv, säger talespersonen enligt Evening Standard.

”Unicef: Vi är stolta”

Även Unicef skriver i ett pressmeddelande att de är stolta över samarbetet. Eftersom organisationen inte har sett de avsedda mejlkonversationerna vill de inte kommentera dem.

”David har gett stora summor pengar privat och fonden stöder program för barn som lider av undernäring, våld, aids och befinner sig i krissituationer. Vi är väldigt stolta över vad den här fonden har uppnått”.

ARTIKELN HANDLAR OM