Sveijer efter målvaktstavlan: ”Jag kastar ju in den”

Sirius målvakt Hannes Sveijer, 19, släppte in fem mål i sin fjärde allsvenska match.

Efter matchen fick han stöttning från alla olika håll.

– Det finns en otrolig potential i honom, säger Sirius tränare Daniel Bäckström.

– Det här är bara en match och han ska bara köra på, säger Jesper Nyholm.

Hannes Sveijer, 19 år, gjorde sin första allsvenska start för säsongen när Sirius åkte på en 5–1-förlust mot Djurgården på Tele2 Arena.

Efter två snabba Djurgårdsmål släppte Sveijer sedan in ett långskott av Magnus Eriksson – som inte såg helt otagbart ut.

– Det är ju för dåligt, jag kastar ju in den. Det är så klart helt fel, speciellt när de har gjort två snabba innan. Så det är för dåligt. Det tar jag på mig till hundra procent, säger Hannes Sveijer.

”Han ska vara stolt”

Direkt efter slutsignal var Djurgårdens mittback Jesper Nyholm framme och stöttade Sveijer.

– Jag sa att det här är allsvenskan och att han ska vara nöjd och stolt över att vara här. Det här är bara en match och han ska bara köra på, säger han.

– Man förstår ju att han är besviken men jag tror att han tog åt sig.

Hannes Sveijer om Nyholms stöd:

– Han sa några peppande ord och det uppskattar jag jättemycket så klart. Det är sånt som händer i fotboll och det är så klart inte tillräckligt bra, och speciellt inte i ett sånt läge. Jag är jättetacksam för det Jesper sa.

Hur är det när det kommer från en motståndare?

– Det är fint. Det säger väldigt mycket om hur han är som människa. Att han är väldigt omtänksam och tänker på sina kollegor. Det är jättefint.

”Otrolig potential”

Även Sirius tränare Daniel Bäckström var snabb efter matchen med att stötta sin 19-årige målvakt.

– För Hannes Sveijer som i dag för sin fjärde allsvenska start så är det förstås mycket tråkig match för honom. En tuff inramning och att vi släpper in fem mål i den situationen som han är, är förstås tråkigt för honom. Jag vill verkligen lyfta fram att vi tror så hårt på Hannes. Det finns en otrolig potential i honom, säger han.

Har du sagt någonting till honom efter matchen?

– Kort, kort bara.

– Jag har varit i omklädningsrummet och klappat om grabbarna. Det var besviket och frustrerat och vi kände att vi hade kunnat göra det bättre. Och att Hannes, med sin ambition och målsättning om att bli en riktigt duktig målvakt, klart att han sitter där inne och är less på den här situationen. Så jag har klappat om honom och jag ska prata med honom sen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.