”Det här är bara för att vi ligger i toppen”

Conte svarar efter Wengers och Mourinhos utspel

Foto: Matt Dunham / AP TT NYHETSBYR ÅN
FOTBOLL

Både José Mourinho och Arsène Wenger riktar skarp kritik mot spelschemat i Premier League som de menar gynnar Chelsea och Tottenham.

Nu ger Antonio Conte svar på tal.

– De är arga på grund av vår position, inte spelschemat, säger managern.

Chelsea leder Premier League stort efter 19 spelade omgångar och har imponerande 13 raka segrar – nytt rekord för klubben och en match från att tangera Arsenals rekord i ligan.

På onsdagkvällen kan vinstraden förlängas ytterligare, men då krävs tre poäng i Londonderbyt mot Tottenham på White Hart Lane.

Två som anser att dessa klubbar gynnas av ett mindre intensivt spelschema är Manchester Uniteds manager José Mourinho och Arsenals dito Arsène Wenger.

”Inte jag som gör schemat”

– Det kommer att bli en match mellan två lag som har ett privilegium ingen annan har – de kommer att vara utvilade i benen eftersom de fått vila längre, sa Mourinho medan Wenger tog i ännu mer:

– Det här är det mest orättvisa julschema jag sett på 20 år, sa fransmannen.

I The Guardian ombads Chelseas manager Antoinio Conte kommentera utspelen som italienaren avfärdar fullständigt.

– Jag kan bara svara med att det inte var jag som planerade schemat, säger Conte och tillägger:

– Det enda övertaget vi har är en dags extra vila gentemot Tottenham. Om vi ska prata övertag är det det enda.

”Bara för att vi ligger i topp”

Att klaga över matchdagar och i vilken följd man ställs inför olika motståndare är helt normalt för ett lag som är på efterkälken, enligt Conte.

Och han anser att detta är helt i sin ordning.

– Jag tror att de är arga på grund av vår position, inte på grund av spelschemat. Jag är inte besviken. Det är normalt. Det här händer även i Italien. Jag upprepar: Det här är bara för att vi ligger i topp.

Trots en stark upphämtning mot Bournemouth fick Arsenal bara ett kryss på tisdagskvällen och kan på onsdagen bli omsprungna av lokalrivalen Tottenham.