”Då hade jag varit ännu mer fenomenal”

Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är kvar på världstoppen trots att han fyllt 35 år.

Trots det hade veteranen velat lära en 25-årig Zlatan en viktig läxa.

– Om jag tänkt så här för tio år sedan hade jag varit ännu mer fenomenal, säger anfallaren.

Zlatan Ibrahimovic slutade på 13:e plats i omröstningen till världens bäste spelare Ballon d’Or. Detta trots att han nu hunnit fylla 35 år.

”Mycket mer intelligent nu”

Hemligheten ligger enligt anfallaren själv i mentaliteten.

– Jag tycker att jag spelar på ett mycket mer intelligent sätt nu eftersom du helt naturligt förändras under åren. Du får en annorlunda fysik, ett annat flås, andra styrkor och andra erfarenheter. Men jag önskar att jag hade haft den mentalitet jag har i dag för tio år sedan för då hade jag varit ännu mer fenomenal, säger Zlatan till Manchester Uniteds hemsida.

Att lära en 25-årig Zlatan en läxa är självklart en omöjlighet så svensken fokuserar istället på att försöka lära sina yngre lagkamrater, som 19-årige Marcus Rashford och 21-årige Anthony Martial, samma läxa.

”Är i slutet på min karriär”

– Jag försöker hjälpa till på alla sätt jag kan med min erfarenhet och målen kommer komma för dem. Mål är något extra, en bonus. Om jag gör mål kan jag hjälpa laget men jag tycker att jag kan hjälpa till på flera sätt och där är erfarenheten ett. Marcus är en ung spelare som precis påbörjat sin karriär och jag är i slutet på min.

– Jag försöker hjälpa till när jag inte har bollen, när jag har bollen, med löpningar, genom att kommunicera och genom att göra uppoffringar själv. Det är en del av spelet och jag vill vara en så komplett spelare som möjligt så det är en av flera saker jag försökt göra.

ARTIKELN HANDLAR OM