Supertalangen har tröttnat på bänken

FOTBOLL

Sjöhage: Det går inte en säsong till

BORÅS/STOCKHOLM. En av svensk fotbolls största anfallstalanger har tröttnat på avbytarbänken i Elfsborg.

- Så här lite speltid går inte i en säsong till, säger Joakim Sjö-

hage, 20.

Foto: Inte ett år till. Joakim Sjöhage accepterar inte bänken nästa år.

Redan under fjolåret, första säsongen i allsvenskan, fick Sjöhage sitt genombrott.

Den extremsnabbe och tekniske anfallaren gjorde sex mål i Elfsborg 2005 - trots att han inte var ordinarie i startelvan.

Efter att Boråslaget bytt spelsystem från 4-4-2 till 4-2-3-1 har supertalangen blivit än mindre ordinarie 2006. Fjolårets 14 matcher från start har bytts mot fem den här säsongen.

- Det är klart att jag hade velat ha mer speltid. Samtidigt har det gått så bra för laget och Mathias (Svensson) att jag inte kan klaga, säger Sjöhage.

Inför eftermiddagens stormatch mot Helsingborg på Olympia har det spekulerats i att snabbe Sjöhage skulle få chansen från start på det regntunga underlaget i en återgång till 4-4-2.

- Kanske att vi spelar 4-4-2 nästa år, men nu släpper vi inte den här modellen, säger han.

Sedan i maj månad har Sjöhage fått nöja sig med i snitt 15 minuter per match när han oftast bytt av Mathias Svensson. Tre allsvenska mål är facit för U21-landslagsmannen.

Skulle du klara en säsong till med lika lite speltid?

- Nej, det skulle jag inte gå med på. Men vi får se efter säsongen och Royal League vad som händer, säger Sjöhage och lägger till:

- Jag trivs alldeles utmärkt i Elfsborg och vill inte flytta härifrån.

Tror de ljuger

Hos guldaspiranterna AIK och Elfsborg finns en stor skillnad under säsongen.

Solnalaget har varierat startelvan och gått runt på betydligt fler spelare.

- Fråga en av spelarna i Elfsborg som har suttit på bänken hela säsongen hur delaktiga de känner sig. Hur mycket tror du att de gläds med laget när de vinner? De kanske säger att de gör det, men jag är helt övertygad om att om de ljuger, säger assisterande AIK-tränaren Nebojsa Novakovic.

- Hos oss finns det ingen spelare i truppen som känner att det är långt till en plats i startelvan. Det behövs inte en skada eller att laget spelar dåligt för att de ska få chansen.

Joakim Sjöhage:

- Jag har spelat i väldigt många matcher och vet att jag kommer få spela många matcher. Jag ser mig absolut som en i laget.

Hans Abrahamsson, Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM