Redo för nytt uppdrag

FOTBOLL

Klinsmann: ”När ett anbud kommer som passar ihop med mitt familjeliv är jag redo”

Foto: Samtal Jürgen Klinsmann i samspråk med Joachim Loew innan landskampen med England.

Bredvid tyska landslagstränaren Joachim Löw på matchen mot England på Wembley satt tyske succétränaren från VM, Jürgen Klinsmann.

Nu går ryktena inom tyska medier att Klinsmann är redo för att bege sig in i hetluften som tränare för ett fotbollslag på toppnivå igen.

Klinsmann hoppade av som tränare för tyska landslaget efter succén i VM på hemmaplan förra året med argumentet att han kände sig utbränd. Nu har han laddat batterierna och är intresserad av nya uppdrag inom toppfotbollen.

- När ett anbud kommer som passar ihop med mitt familjeliv är jag redo, säger Klinsmann, enligt tyska tidningen Bild.

Joachim "Jogi" Löw och Klinsmann är goda vänner och trivs i varandras sällskap. Men kanske anledningen till att Klinsmann nu dök upp på en internationell fotbollsmatch inte enbart berodde på vänskapen med Jogi.

Tyska Bild har granskat vilka lag som kan vara aktuella och mest lutar deras spekulationer kring att det blir ett landslag och två nationer nämns som mest intressanta: Mexico, som ju ligger inom behändigt avstånd från Kalifornien där Klinsmann bor med sin familj, eller England. McLarens aktier lär inte stå högt i kurs efter ännu en förlust.