Tränarens order: ”Ta semester”

FOTBOLL

Nu är Runström på väg bort från Kaiserslautern

Petad – och utbuad av fansen.

Nu är Björn Runström, 23, på väg bort från Kaiserslautern.

– Det är en massa klubbar som har ringt, säger hans agent Patrick Mörk.

Foto: Björn Runström har beordrats semester.

Förre Hammarbyspelaren Björn Runström fick annars en pangstart i Tysklands näst högsta liga.

– Han blev på rekordtid någon slags kultfigur. Sedan fick han en olycklig skada och blev borta några veckor. Då kom han ur rytmen, plus att laget förlorade, säger Patrick Mörk till sportbladet.se.

Men senaste veckorna har Björn Runströms tillvaro förvandlats till ett helvete.

Tappade 2–0 till 2–3

Kaiserslautern ligger på nedflyttningsplats, trea från slutet – och Runström har hamnat i tränaren Kjetil Rekdals frysfack.

Efter förlusten hemma mot bottenkonkurrenten Carl Zeiss Jena – där Kaiserslautern tappade 2–0 till 2–3 sista halvtimmen – buades Runström ut av sina egna fans och plockades åt sidan av tränaren Kjetil Rekdal som sa: ”Du behöver semester”.

”Vill skydda Björn”

Runström hade då missat en straff och haft en träff i ribban. Rekdal skickade Runström till B-laget och motiverade petningen i tyska tidningen Kicker:

– Ibland måste man skydda sina spelare. Pressen på Runström blir ännu större nästa gång och han skulle bli utbuad efter första bästa misstag. Han måste få en chans att rensa hjärnan.

I går åkte Kaiserslautern på en ny förlust borta mot Köln. Samtidigt landade Björn Runström i Sverige.

– Rekdal har sagt att ”Björn är vår bästa forward, men han behöver semester”. Det är klart att det inte är en kul sits för Björn att tränaren anser att han behöver en timeout när laget kämpar för sitt liv, säger Patrick Mörk.

Hur ser framtiden ut?

– Det var Rekdal som handplockade Björn, som var hans önskespelare, till klubben. Björn var den siste spelaren som man trodde skulle få problem med tränaren, säger Patrick Mörk.

– Det har varit en konstig sits. Det är en massa klubbar som har ringt och det är väl det man får undersöka nu, om det är ett alternativ att röra på sig.

Enligt Mörck handlar det om ett antal klubbar från Skandinavien, Tyskland och Holland som har hört av sig.

– Jag och Björn ska prata ut under veckan. Det kan ju bli en helt ny sits om det kommer en ny tränare.

”Fullständigt kaos”

– Men det är inte helt lätt att flytta på honom heller. Han är väl den med bäst kontrakt i laget och är bara på lån från Fulham.

För krisklubben Kaiserslauterns del fortsätter kampen i bottenträsket. Frågan är hur länge Rekdal sitter kvar efter förlusten i går.

– Det är fullständigt kaos i klubben. Enormt turbulent. Att Kaiserslautern åker ur Zweite Bundesliga är som att Hammarby åker ur superettan, säger Mörk.

Men Kjetil Rekdal har inga planer på att avgå självmant:

– Jag hoppas att jag får fortsätta. Visst är det pressande, men jag tål det, säger han till VG.

Sportbladet.se har förgäves sökt Björn Runström för en kommentar.