”Ett av mina fem snyggaste mål”

avSportbladet.se

FOTBOLL

Nytt drömmål i går – här kan du rösta fram DITT favoritmål av Zlatan

Det är dagen efter Missilen på San Siro.

Då säger Zlatan Ibrahimovic, 26:

– Ett av de fem snyggaste målen jag gjort.

Håller du med?

Rösta på supersvenskens drömmål här!

Foto: REUTERS
Zlatan Ibrahimovic laddar kanonen – och sekunden senare sitter bollen i nätmaskorna på San Siro.

Dagen efter Inters 4–2-seger mot CSKA Moskva talar hela fotbolls-Sverige om Zlatan Ibrahimovics avslutande mål. Landslagsanfallaren själv sätter också upp det på sin personliga topp fem-lista.

– Försvararen trodde jag skulle passa bollen, men jag gick höger i stället och sköt, säger Ibrahimovic till Uefas hemsida.

– Lyckligtvis gick den in och det blev ett snyggt mål. Jag har gjort en del bra mål i min karriär men det här är definitivt bland de fem snyggaste.

Vilket mål tycker du är Zlatans snyggaste i karriären?

Sportbladet.se listar här fem drömmål:

✓ Alt 1: 2001: ”Showtime” med MFF

Malmö FF är på träningsläger på La Manga och Zlatan gör, inför ögonen på Ajax tekniske direktör Leo Beenhakker, ett riktigt drömmål. Han chippar bollen över en försvarare, klackar över nästa och avslutar med en jättekanon i nättaket. ”Showtime, showtime”, skriker Zlatan när drömmålet är ett faktum.

✓ Alt 2: 2004: Solomålet mot Breda

Ajax-NAC Breda, holländska ligan. Zlatan får bollen en bit in på offensiv planhalva och sätter igång tidernas show. Innan han är färdig har han lurat sex motståndare och avslutar med att finta ned målvakten och lägga in bollen i tomt mål. Blev framröstat som årets mål i Europa av Europsports tittare.

✓ Alt 3: 2004: Klacken mot Italien

EM, Italien-Sverige. Det viktiga 1–1-målet mot Italien, i slutminuterna dessutom, är en svensk landslagsklassiker. Den perfekta, magiska, tajmade klacken –i trängt läge med mycket folk innanför straffområdet – är ett av blågults snyggaste mål genom tiderna.

✓ Alt 4: 2005: Kanonen mot Ungern

Kanonen mot Ungern i VM-kvalet. Slutminuter även här, en svag svensk insats som räddas av Zlatans enorma skott. Får bollen i högerinnerläge, driver förbi en försvarare – och avslutar med en ruggig kanon som borrar sig in i nättaket bakom Ungerns målvakt.

✓ Alt 5: 2007: Missilien på San Siro

Missilen på San Siro i går. En mottagning, en snabb vänding, en sträckt höger – pang upp i krysset bakom CSKA:s målvakt.

Tv: Här ser du Zlatans drömmål