Tack TFF för återtåget

FOTBOLL

ÖSK-tränaren hyllar Trelleborg: ”Visste att de skulle fixa det”

Foto: TILLBAKA! ÖSK-spelarna jublar efter segern och kramar om ÖSK-veteranen Thomas Andersson som gjorde sin sista match. ”Det kunde inte ha slutat bättre”, säger Andersson.

ÖREBRO

Örebro SK är tillbaka i allsvenskan. Då tackar laget Trelleborgs FF.

- Jag ska bjuda Conny (Karlsson, tränare i Trelleborg) på en irish, säger tränaren Patrick Walker.

Foto: Patrick Walker tackade Trelleborg.

Resultattavlan bidrog till minst lika mycket dramatik som matchen på Behrn Arena. I halvtid stod det 0-0 på plats C, det vill säga Brommapojkarna-Trelleborg.

- Jag satt mellan två personer som hade radio och lyssnade på sändningen från Grimsta, men jag koncentrerade mig ändå mest på resultattavlan. Det var jättenervöst, säger Örebros ordförande Rose-Marie Frebran.

"Jag var orolig"

Flera spelare och ledare i Örebro fruktade inför avgörandet av superettan att Trelleborg inte skulle ge allt mot BP. Inte minst med tanke på TFF-målvakten Fredrik Perssons uttalande om att han hellre såg BP i allsvenskan än Örebro.

- Ja, jag var orolig innan. Men det var mer på det uttalande de hade gjort, men idag är det bara att tacka för insatsen. De visar att de är professionella och de gör ett bra jobb, säger mittfältaren Lars Larsen.

Hade du koll på resultattavlan under matchen.

- Ja, det får jag erkänna. När Assyriska gjorde 1-1 så tittade jag upp och såg att 0-2 plingade upp och då tänkte jag, "det här får inte hända, vi kan inte spela 1-1 och så fixar Trelleborg resten. Det går inte. Så tack till Trelleborg.

Patrick Walker sa med ett leende att han aldrig var orolig. En sanning med modifikation.

Grattis från TFF

- Conny har hört av sig. Han gratulerade. Jag har skickat tillbaka en hälsning till honom att nästa gång vi träffas ska han definitivt få en irish. Och målvakten också, Persson. Jag visste att de skulle fixa det här. Fantastiskt bra gjort, Trelleborg. Tack så hemskt mycket.

Det var många glada miner på festen efter att avancemanget säkrats, men det största leendet satt nog på Thomas Andersson, 38. Veteranen som började sin ÖSK-karriär 1988 och nu gjorde sin sista match.

- Det kunde inte ha slutat bättre, säger han.

Andersson var sydd efter en smäll i slutminuterna, men det störde honom inte det minsta.

- Jag kommer nog att ha ondare inne i skallen i morgon, skrattar han.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM