Publicerad:
Uppdaterad:

Damernas Beckham

Av: Johan Flinck, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Schelin får månadslön på 100 000 i USA: ”Absolut intressant”

PEKING. Det blir en amerikansk proffsliga för damerna.

Och nu spås Lotta Schelin bli ”damernas Beckham” med en månadslön på bortåt 100 000 kronor.

– Det skulle absolut vara intressant, säger Lotta Schelin, liksom över hälften av de svenska VM-spelarna.

I går kom beskedet – det blir en amerikansk proffsliga för damer med start 2009. Och Sportbladets enkät visar att intresset från de svenska VM-spelarna är stort: elva av 18 tillfrågade säger att de är klart intresserade, medan bara fyra säger nej.

Det är dessutom bara två av truppens 21 spelare som är bundna av kontrakt över 2009.

USA-ligan har varit på gång i något år nu och många av tjejerna har naturligtvis inte velat skriva på ett nytt kontrakt om ligan skulle sätta igång i vår. Nu kan de 13 som står utan kontrakt efter säsongen förlänga med ett år och ändå stå fria efter OS.

Kan gå till FC Indiana

Lotta Schelins Göteborg har redan ett samarbete på gång med FC Indiana.

– Deras tränare och ordförande var här i slutet av förra säsongen. De var seriösa och vill ha ett samarbete, säger Peter Bronsman, ordförande i Göteborg.

Hur kan det samarbetet se ut?

– Det kan vara att Lotta Schelin går dit och det hjälper vi henne gärna med. Vi tycker att en spelare som Lotta ska spela där. Det finns många spelare där som kan komma över till oss.

”Spelstil som alla gillar”

David Beckham har lyft den nya herrligan i USA. Sveriges nya storstjärna Schelin, som spelade i världslaget i våras, skulle kunna få en liknande betydelse för damligan.

– Lotta är ungefär som Beckham. Hon skulle passa väldigt bra därborta, hon har en spelstil som alla gillar och i USA skulle hon kunna tjäna mycket pengar på sin fotboll, säger Bronsman.

Schelin:

– Det låter väldigt trevligt. Men det är klart att alla utländska spelare som kommer till en sådan liga skulle hjälpa upp intresset.

Sportbladet kan avslöja att Schelin kan femdubbla sin allsvenska lön om hon tar steget. Bronsman uppskattar att Lotta skulle kunna tjäna mellan 50 000 och 100 000 kronor i månaden i USA. Att jämföra med de drygt 20 000 hon har i dag.

– Ja, det låter ju intressant, men det får man se där och då, säger Lotta.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: