En poäng var till guldkandidaterna

FOTBOLL

Mållöst mellan Elfsborg och Helsingborg

Foto: Mållöst Elfsborgs Mathias Svensson försöker överlista Daniel Andersson i Helsingborgsmålet.

En stolpträff var.

Närmare än så kom inte Elfsborg och Helsingborg ett mål.

Trots flera vassa chanser slutade matchen 0-0.

– Jag tycker ändå att Elfsborg var farligare än oss i andra halvlek, sa Stuart Baxter på presskonfrensen efter matchen.

Helsingborg kopplade tidigt greppet om matchen och dominerade den första halvleken med en rad vassa chanser. Olivier Karekezi och den tidvis stekhete Razak Omotoyossi hade ett antal riktigt farliga målchanser – men det kanske bästa läget att göra ett ledningsmål hade Andreas Jakobsson, som dock lyckades slå bollen över mål på två-tre meters avstånd från mållinjen efter en hörna.

Andra halvlek blev betydligt jämnare. Båda lagen hade varsin stolpträff men fick nöja sig med att bli mållösa.

I den första halvleken hade Elfsborg svårt att bygga upp sitt anfallsspel. Istället tog bortalaget initiativet i matchen. Karekezi och Omotoyossi var nära ett ledningsmål vid ett par tillfällen. Beniniern hade ett bra skott i 14:e minuten och skapade kaos i Elfsborgs försvar vid flera tillfällen. Andreas Augustsson fick se sig rejält tunnlad i den 22:e minuten när Omotoyossi gick loss på högerkanten, men anfallet rann ut i sanden.

Över ribban

Helsingborgs kanske bästa målchans fick Andreas Jakobsson på en hörna i 25:e minuten – men lyckades slå bollen över ribban på bara ett par meters avstånd från mål.

– Den kommer lite fort, jag hinner inte rätt med foten. Det borde varit mål, säger Andreas Jakobsson till TV 4 i paus.

Elfsborg var dock inte ofarliga.

Mathias Svensson fick en jättechans att göra ett ledningsmål på ett inlägg från Johan Karlsson – men lyckades inte få ner nicken på mål.

Helsingborgs Razak Omotoyossi fick ytterligare en kanonchans att göra mål i slutminuterna av första halvlek efter att ha kommit fri mot Johan Wiland i Elfsborgsmålet. Beniniern lyckades dock inte slå bollen i mål.

0-0 när lagen gick till pausvila.

”Det är straff”

Andra halvlek blev spelmässigt jämnare.

Elfsborgs Fredrik Berglund fick ett farligt nickläge i 49:e minuten efter en passning från Daniel Alexandersson, men Daniel Andersson kunde rädda säkert.

I 58:e minuten föll Fredrik Berglund i offensivt straffområde efter en tackling av Helsingborgs Adama Tamboura. Peter Fröjdfeldt valde dock att inte blåsa straff för hemmalaget.

– Det är straff, solklart. Jag förstår inte hur han (Fröjdfeldt) kan missa den, det är bara jag och han (Tamboura) på 100 mils avstånd, säger Fredrik Berglund till TV 4 efter matchen.

Helsingborg var dock nära att ta ledningen i andra halvlek – återigen med Razak Omotoyossi. I 76:e minuten dribblade beniniern till sig ett bra läge i straffområdet och drämde till – men bollen gick rakt i stolpen och ut.

Även Elfsborg fick en stolpträff i slutminuterna av matchen.

På ett inlägg av Daniel Mobaeck fick Denni Avdic till en bra nick som gick i ribban – och studsade ner på mållinjen. Sen gick bollen ut, men några Elfsborgspelare ville ha mål. Linjedomaren var dock säker på sitt domslut, som på reprisbilderna visade sig stämma:

–  Jag kände mig hundra, säger Daniel Wärnmark till TV 4 efter matchen.

Lagen fick nöja sig med en poäng var.

ARTIKELN HANDLAR OM