Djurgårdens blixtvärvning

Publicerad:
Uppdaterad:

Christer Mattiasson ska lösa måltorkan

Djurgården saknar en målskytt, Christer Mattiasson saknar Sverige.

Tills i dag.

- Christer kommer attt skriva på ett 2,5-årskontrakt, vi är nästan helt överens, säger Djurgårdens ordförande Bo Lundquist.

DJURGÅRDENS NYA GIV   en anfallare från Norge - och AIK. Christer Mattiasson, i vintras ratad i Gnaget och sen dess misslyckat proffs i Lilleström, ska få fart på Djurgårdens målskytte i allsvenskan.
Foto: LARS ROSENGREN
DJURGÅRDENS NYA GIV en anfallare från Norge - och AIK. Christer Mattiasson, i vintras ratad i Gnaget och sen dess misslyckat proffs i Lilleström, ska få fart på Djurgårdens målskytte i allsvenskan.

En av allsvenskans vassaste målsprutor är tillbaka i Sverige.

I dag landar Christer Mattiasson i Stockholm - för att skriva kontrakt med Djurgården.

- Vi har pratat med Lilleström och jag är säker på att vi kommer överens med Christer under tisdagen, säger Bo Lundquist.

Pris: två miljoner

Kontraktet löper över två och ett halvt år. Mattiasson har ett tvåårskontrakt med Lilleström och lär kosta Djurgården runt två miljoner i övergångssumma.

- Det är en stor affär för att vara Djurgården, men vi tycker att priset är bra. Det här är en spelare som visat sin klass, säger Lundquist.

Lilleström håller förmodligen inte med.

Mattiasson fick en dålig start i klubben, han drabbades av körtelfeber och han har ännu inte gjort något mål i serien. De senaste två veckorna har han dessutom fått rött kort två gånger.

Ratad i AIK

Nu flyttar han hem till allsvenskan. Och "hem" till Stockholm.

- Han trivdes inte i Lilleström men han trivs i Stockholm, säger Bo Lundquist.

Och Dif-tränaren Sören Åkeby är nöjd med förstärkningen.

- Mattiasson är väldigt välkommen, han är det vi saknat - en notorisk målgörare. Sista året med AIK gjorde han sex mål på 18 matcher, men då satt han ju på bänken halva tiden. Det här är en riktig bomb för oss, säger han.

42 mål på 92 allsvenska matcher säger det mesta om Christer Mattiasson.

Anders Linderoth sa resten.

- Jag har pratat med Anders, han tränade ju Stabaek.

- Lilleström

har inte spelat en fotboll som passar Christer, de spelar för mycket långbollar, men Anders sa att han fortfarande har stora kvalitéer, säger Sören Åkeby.

"Kitten" har bott i Stockholm, trivs socialt, och vet hur man gör mål i allsvenskan. Djurgården har saknat spets framåt, och får en anfallare som är spelklar redan till derbyt mot Hammarby den 12 juni.

På papper ser allt perfekt ut. Återstår att se hur det fungerar på gräs.

Har gjort 42 allsvenska mål på 92 fajter

Simon Bank

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN