Sir Alex son: ”Skjut dem – en bra idé”

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
FOTBOLL

Det hör till vanligheten att fotbollstränare klagar på domslut.

Men Sir Alex Fergusons son Darren Ferguson gick tydligt över gränsen efter 1–1 mellan Doncaster Rovers och Plymouth Argyle.

– Skjut dem, det skulle vara en bra ide, säger han enligt BBC.

Foto: Jon Super / TT

Sir Alex Ferguson, 76, hade en fantastisk karriär med massor med titlar som manager för Manchester United. Han delade även ut en och annan hårtork mot både spelare och domare.

Sådan far, sådan son.

Darren Ferguson, son till Sir Alex, är manager för Doncaster Rovers i League One. Efter lördagens 1–1-möte med Plymouth Argyle var Darren Ferguson arg. Men han gick ett steg för långt.

”Äckligt av domaren”

45-åringen var främst irriterad på två situationer - när Plymouth fick straff och när han ansåg att Doncaster skulle haft straffspark, men domaren friade.

– Det är den mest uppenbara straffen du kan hitta. Dåliga domare. Deras jobb är svårt som det är, men gör bara ert jobb och blås för straff i det läget. Det är som sagt den mest tydliga straffen du kommer att se den här säsongen. Sedan står domaren och skrattar efter matchen när man frågar om situationen, säger Darren Ferguson till BBC.

– Jag tycker det är äckligt av domaren. Det är en skam att de inte ser den straffen. Vi får väl ett brev nästa vecka där de ger om ursäkt. Vi fick ett brev efter matchen mot Oxford. ”Vi ber om ursäkt att vi spelade en minut längre än tilläggstiden och vi ber om ursäkt för att vi blåste straff för en situation som var klart utanför straffområdet”, stod det i brevet.

”Skjut dem”

Ferguson kallar domarstandarden för skrämmande och menade att domarna är i ”skamligt” dålig fysisk form.

Han kan nog vänta sig att engelska fotbollförbundet, FA, hör av sig efter uttalanden. Särskilt efter att hans svar på vad FA borde göra åt domarna:

– Vad kan jag göra? Skjut dem, det skulle vara en bra idé.

– De är inte tillräckligt bra. De kan inte fortsätta döma. Jag ska egentligen hålla käften och försöka vara respektfull, men när de skrattar åt mig i slutet av matchen och säger ”det är min åsikt och det är den som räknas” - har det gått för långt, avslutar Darren Ferguson.

På söndagen bad han om ursäkt.

– Jag ber om ursäkt, jag ångrar min formulering. Jag förespråkar inte våld mot domarna, säger Darren Ferguson.