Messis show inför Coutinho på läktaren

avStaffan Dickson

Philippe Coutinho har höjt nye lagkamraten Lionel Messi till skyarna efter att övergången till Barcelona blev klar.

Och med två snabba mål i kvällens utskåpning av Celta Vigo visade argentinaren att han alltjämt är kung i stan.

På läktaren applåderade en leende Coutinho.

Foto: TT/VIAPLAY

Ett reservbetonat Barcelona fick med sig 1–1 från Galicien i den första matchen i åttondelsfinalen av Copa del Rey. I returmötet på Camp Nou ställde katalanerna upp med en betydligt starkare elva.

En som dock saknades var Philippe Coutinho. Nyförvärvet som kostade 1,5 miljarder kronor när han värvades från Liverpool dras med en lårskada som håller honom borta från spel i ytterligare ett par veckor.

När Daily Mail följde den 25-årige brasilianaren dagarna innan övergången blev klar frågade någon om han inte skulle försöka få sitt favorittröjnummer även i Barcelona.

– Nej! Nej! Nej! Det finns bara en 10:a i Barcelona. Han är världens bästa spelare, den ultimata 10:an, sa Coutinho om nye lagkamraten Lionel Messi.

Inspel från Alba

I kvällens match mot Celta Vigo hade kamerorna knappt hittat Coutinho på läktaren förrän Messi ropade på straff efter att ha fallit i närkamp med Celtabacken Hugo Mallo.

Barcelona fortsatte att pressa gästerna och i den 13:e minuten fick Messi utdelning. Argentinaren mötte ett inspel från Jordi Alba och sköt in bollen via målvakten Sergio Álvarez fingertoppar.

Bara två minuter senare var det dags igen. Messi till Alba och Alba tillbaka till Messi: 2–0. På läktaren applåderade Coutinho och fyrade av ett bländvitt leende.

Ombytta roller

I den 28:e minuten var rollerna ombytta. Messi slog en genomskärare till Alba som stötte in 3–0.

Celta Vigo var fullständigt utskåpade och när dryga halvtimmen var spelad slog Luis Suárez in 4–0 i nättaket efter en misslyckad hemåtpass av Celtadansken Pione Sisto.

I den 59:e minuten byttes Messi ut mot Ousmane Dembélé, fransmannen som i somras värvades för över en miljard kronor från Borussia Dortmund. Och strax före full tid noterades även han i poängprotokollet efter att en helt omarkerad Ivan Rakitic nickat in en hörna slagen av 20-åringen.

Barcelona är vidare till kvartsfinal i Copa del Rey efter att ha vunnit dubbelmötet med totalt 6–1.

Så fungerar transferfönstret 00:45

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM