Efter övergången – svensken missar landslagsturnén

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

avMartin Tolén

FOTBOLL

Nyligen blev Magnus Eriksson klar för MLS-klubben San José Earthquakes.

Nu tvingas anfallaren lämna återbud till januariturnén.

– Jag måste infinna mig på den amerikanska ambassaden någon gång mellan den femte och tionde januari, säger Eriksson till förbundets hemsida.

Även Carlos Strandberg får ställa in på grund av skada.

I dag reser Janne Andersson med sitt svenska landslag till Abu Dhabi för januariturnén där möten med Estland och Danmark väntar.

Men en som inte finns med på flyget dit är Magnus Eriksson.

Den tidigare Djurgårdenanfallaren, som nyligen blev klar för amerikanska MLS-klubben San José Earthquakes, måste besöka den amerikanska ambassaden för att ansöka om ett arbetstillstånd.

– Jag måste infinna mig på den amerikanska ambassaden någon gång mellan den femte och tionde januari och måste därför stanna hemma tills vidare, säger Magnus Eriksson till förbundets hemsida.

”Självklart jättetråkigt”

Därmed är chanser till spel under januariturnén mer eller mindre uteslutet.

– Jag måste helt enkelt stanna hemma och knipa den tid jag får med ambassaden. Annars kan arbetstillståndet fördröjas och jag riskerar att missa en del träning med klubben, säger Magnus Eriksson och fortsätter:

– Det är självklart jättetråkigt, men det finns förstås en liten chans att det går fortare än beräknat. I så fall kan jag kanske ansluta med landslagstruppen senare. Men, som sagt, det är en liten chans.

Strandberg missar också

Senare under dagen kom beskedet att även Carlos Strandberg missar januariturnén. Anfallaren är inte helt återställd efter lårskadan han ådrog sig i slutet av den allsvenskan säsongen, och ersättare för honom blir Jordan Larsson, som i dag skrev på för IFK Norrköping.

– Det är tråkigt. Jag hade sett fram emot att få jobba med Carlos. Nu får vi stället chansen att lära känna Jordan som vi också följt en tid, men som inte varit tillgänglig för oss när han spelat i Holland, säger förbundskapten Janne Andersson på förbundets hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM