La Liga

Neymar har en överenskommelse med PSG - prislappen bestämd

Brassen uppges vara desperat - bett spelare övertyga styrelsen

avFredrik Jönsson

Neymar uppges ha en överenskommelse med Paris Saint-Germain som gör en flytt möjlig sommaren 2019 eller 2020.

Men Barcelona behöver öppna plånboken rejält.

Journalisten Marcelo Bechler, som var tidigt med att avslöja Neymars flytt till PSG, hävdar att brassestjärnan är ”desperat” och har bett sin före detta lagkamrater om hjälp.

I går skrev Mundo Deportivo att Neymar inte vill vara kvar i PSG.

”Han ångrar sin flytt och saknar sina förra lagkamrater”, skrev tidningen.

I dag fortsätter spanska medier skriva om brassens återvändande till Barcelona.

”Ok Ney”, står det på Mundo Deportivos förstasida.

Trots den uppmärksammade, och infekterade, flytten uppges Barcelona ta emot Neymar med öppna armar.

Cadena Ser skriver att Neymar är överens med PSG:s presidenten Nasser al-Khelaifi om att få lämna sommaren 2019 eller 2020.

Kostar 2,3 miljarder kronor i sommar

Om Barcelona vill köpa tillbaka honom sommaren 2019 uppges prislappen ligga runt 220 miljoner euro, det vill säga runt 2,3 miljarder kronor. Det är samma övergångssumma som PSG betalade till Barcelona.

Om Barcelona vill köpa tillbaka Neymar sommaren 2020 kostar han strax under 200 miljoner euro, det vill säga strax över 2 miljarder kronor.

Cadena Ser skriver även att Neymar var nära tårar när han pratade med Barcelona i somras, han bad då klubben att köpa tillbaka honom.

Nya uppgifter i Brasilien

Journalisten Marcelo Bechler, som skriver för Esporte Interativo, var tidigt ute med att Neymar skulle lämna Barcelona för PSG.

Enligt Sport Witness hävdar Bechler nu att han har pratat med källor som bekräftar det som skrivs i spanska Mundo Deportivo: Neymar trivs inte i Paris eller med Ligue 1.

Bechler uppger att Neymar ska ha bett före detta lagkamrater att övertyga Barcelonas styrelse om att få till en övergång. Journalisten menar att Neymar är ”desperat”.

ARTIKELN HANDLAR OM