Fotboll

Delar upp sina femåringar – i bättre & sämre

FOTBOLL

Nu får Stockholmsklubben kritik

Vasalund från Stockholm menar att uppdelningen främst gynnar de som är lite senare i utvecklingen. (Spelarna på bilden har inget med artikeln att göra)
Vasalund från Stockholm menar att uppdelningen främst gynnar de som är lite senare i utvecklingen. (Spelarna på bilden har inget med artikeln att göra)

Solnaklubben Vasalund delar upp sina femåriga fotbollspojkar i två lag – ett sämre och ett bättre. Strategin får hård kritik av flera föräldrar och även Stockholms fotbollsförbund har reagerat, skriver Dagens Nyheter.

– Min första tanke var uppgivenhet. Trots allt vi gör och allt vi pratar om verkar vi inte komma vidare, säger Urban Helsing, föreningsutvecklare på förbundet.

Vasalund skriver på sin webbplats att man erbjuder pojkar som nått längre i sin utveckling "en plats i en nivåanpassad grupp". Klubbens utbildningsansvarige Tobias Celedon säger dock att det inte handlar om någon elitsatsning. I stället är tanken att gynna dem som inte hunnit lika långt.

– Resultaten som vi sett de senaste två åren är att de andra grupperna kommer i kapp på ett annat sätt, säger han till DN.

TT

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!