Kalmar FF

”Jag ska jaga livet ur dem”

Av: 

David Lubin

FOTBOLL

Ungdomarna petar Rydström – men veteranen har inte gett upp: ”Jag känner mig som en vulkan som inte får explodera”

Tonåringarna Melker Hallberg och Ismael Silva ­Lima har tagit mittfälts­positioner i Kalmar FF. Det innebär att rutinerade Henrik Rydström, 37, blir förpassad till avbytarbänken

i matchen mot Halmstad.

– Jag känner mig som en vulkan som inte får explodera, säger Rydström.

Kalmar FF har inlett säsongen med fem poäng på de fyra första matcherna. Till stor del tack vare lagets unga spelare Melker Hallberg, 17, och Ismael Silva ­Lima, 18, som på ett övertygande sätt börjar ta för sig

i allsvenskan. I senaste matchen mot Elfsborg lyckades duon hålla kvar betydligt mer rutinerade Henrik Rydström på bänken under hela matchen.

Hård konkurrens

– Jag tror på mig själv och vill utvecklas. Henke är en bra spelare men det är hård konkurrens i laget. Det gäller att prestera för att få spela, säger Melker Hallberg.

Rydström lovordar de ­båda tonåringarna som han tycker är bra både på och utanför planen. Särskilt imponerad är han av Hallbergs förmåga att spela på alla ­positioner, och Limas sätt att våga vara kreativ trots att han kanske förlorat bollen i situationen tidigare. Samtidigt menar Rydström att det är frustrerande att tränaren Nanne Bergstrand nu verkar ha gjort sitt val till startelvan.

– Jag spelar inte från start mot Halmstad, och det känns ju inte så muntert. Lima och Hallberg är andra typer av spelare än jag, och det verkar vara vad Nanne vill ha.

Rydström är besviken

– Det är en jäkla frustration. Om det hade varit en skada som förhindrade spel, så hade jag kunnat acceptera det. Just nu känner jag mig mest som en vulkan som inte får explodera, säger Rydström.

Rydström berättar att han har gjort sin bästa försäsong på länge och därför är besviken över petningen.

Något byte av klubb är dock inte aktuellt för 37-åringen som i stället säger att han ska göra livet svårt för Kalmars tonåringar på träningarna.

– Jag ska jaga livet ur Melker och Ismael. Förhoppningsvis känner de att träningarna är tuffare än att möta AIK på Friends, säger Rydström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Henrik Rydström

Melker Hallberg

Allsvenskan i fotboll