Rydström besviken på landslagsledningen

”Vill inte bråka med mig längre…”

CHIANG MAI. Bråket mellan Henrik Rydström och Erton Fejzullahu har pågått i snart ett år.

Nu tar det en oväntad vändning.

Fejzullahu vill gräva ner stridsyxan – då rasar Rydström mot svenska landslagsledningen:

– Det låter som att Erton har blivit mediatränad. Man blir besviken.

Det är en underhållande verbal fight som pågått bakom kulisserna mellan de allsvenska tupparna sedan i våras. Då intervjuade Sportbladets Oskar Månsson Mjällbyspelaren Erton Fejzullahu som plötsligt gjorde ett rasande utfall mot Kalmars Henrik Rydström:

"– Han håller på att uttala sig om allt och alla. I mina ögon… alla som förstår fotboll ser samma sak: han är skit, förstår du. Han är skit.

Tycker du det?

– Ja, verkligen. Jag mötte honom för första gången nu i en träningsmatch. Han var värdelös. Gör ingenting kreativt, gör ingenting speciellt.

Men är han inte bra på att hålla ihop mittfältet?

– Jag kom förbi honom när jag ville. Nej, han har verkligen blivit överskattad".

Svarade i Offside

Den sluge Rydström – som vet att en god hämnd serveras bäst kall – avvaktade med repliken. När tillfället dök blev resultatet rakt igenom dräpande.

Rydström fick i Offside frågan vem han skulle vilja se som fotbollsmagasinets nye krönikör:

– Erton! Det vore fantastiskt att få tillgång till Ertons innersta funderingar. Om det finns några.

Tiden gick och nu har Erton Fejzullahu värvats till Djurgården och blivit landslagsspelare, låt vara "bara" i den pågående januariturnén i Chiang Mai, Thailand. Men hur tog han emot Rydströms hån i tidningen Offside?

– (skratt) Jag vet inte var han har fått det ifrån. Jag har inget emot snubben faktiskt.

Du gräver ner stridsyxan?

– Ja, absolut, säger Erton.

Det visar sig nämligen att den där ovanligt hårda sågningen i våras – när Erton menade att "Rydström är skit" – kanske var i spontanaste laget: spelarna hade i själva verket aldrig mötts på planen i en riktig match, berättar Erton nu:

– Vi hade ju aldrig spelat mot varandra. Jag tyckte det var en spelare det skrevs mycket om utan att han presterade för att vara så omtyckt. Nu har jag mött honom och fått en annan bild. Det är en trevlig och härlig kille, säger Erton Fejzullahu.

Men sedan kan han inte riktigt hålla sig och tillägger:

– Han är bra för sin ålder.

Harmlös pik

Henrik Rydström skrattar gott när han får höra om den nya, mer harmlösa piken.

– Jag får kanske omvärdera honom. Det verkar som att att Erton har mer att ge intellektuellt än jag trodde. "Bra för sin ålder"…den är bra, skrockar Rydström.

Kalmar-kaptenen är dock inte helt bekväm med att Erton vill gräva ner stridsyxan.

– Det låter som att han blivit medietränad. Det låter inte som Erton. Man blir besviken.

Har han blivit kvävd av landslagsledningen, menar du?

– Det låter så.

Har Erton i ett svenskt landslag att göra?

– (skratt) Ska jag svara utifrån vår nyvunna vänskap? Ja, definitivt.

– Ska jag svara ärligt så har han nivåer i sitt spel som är rätt höga. Han har ett psyke som jag själv skulle vilja ha, han älskar alltid sig själv. Det skulle jag också vilja göra. På det här januarilägret har han definitivt hemma, han når höga nivåer även om helheten måste bli bättre för att han ska ta nästa steg, säger Henrik Rydström.

Själv är Erton Fejzullahu, 24, laddad för landslagsdebuten i King's Cup och mötena med Nordkorea och Thailand eller Finland.

– Målsättningen är att vinna turneringen. Sverige brukar vinna sina matcher på januariturnén. Vi har många nya spelare, självklart vill man inte vara med att bryta en vinnande trend.

Din personliga målsättning?

– Spela så mycket som möjligt, göra det så bra som möjligt, visa vad man går för och förhoppningsvis göra assist eller mål, avslutar anfallaren.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN