Miljonmatchen

FOTBOLL

”Viktigt ögonblick för klubben”

När Tottenham och Manchester City i dag möts i Premier League är det långt mer än bara tre poäng på spel.

Matchen handlar om en chans att kvalificera sig för gruppspelet i Champions League som kan bli värd nära 70 miljoner svenska kronor.

– Jag vet att det här är ett viktigt ögonblick för klubben, säger Citys tränare Roberto Mancini.

Tottenham har just nu den så lukrativa fjärdeplatsen i Premier League, en poäng före Manchester City. I dag möts lagen i Premier Leagues näst sista omgång.

Om Spurs vinner säkrar de en kvalplats till Champions League nästa år och därmed chansen på minst 70 miljoner svenska kronor, som platsen i gruppspelet var värd i rena prispengar i år.

”All press på City”

– Du kan se de fyra vanliga lagen (Manchester United, Arsenal, Chelsea och Liverpool) vara där och möjligtvis Manchester City, den enda klubb som kan satsa så mycket på en grupp med de resurser och pengar de har spenderat. Så det är verkligen ingen press på oss, säger Tottenhams manager Harry Redknapp.

Om laget sedan tar sig vidare till slutspelet i CL kan vinsten stiga upp emot 143 miljoner kronor i rena prispengar. Till det tillkommer pengar från TV-inkomster och sponsoravtal från Uefa. Pengar som självklart lockar en klubb som Manchester City som de senaste åren spenderat enorma summor på nyförvärv.

Viktigt ögonblick för klubben

– Jag vet att det här är ett viktigt ögonblick för klubben. Jag har jobbat här i fem månader och kan bygga en fin framtid här. Vi försöker att skriva om klubbens historia, säger Citys manager Roberto Mancini.

För Harry Redknapps Tottenham är situationen annorlunda.

– Vid säsongstarten hade vi varit överlyckliga över en plats i Europa eller en plats bland de sju bästa. Att ha en chans att nå Champions League är fantastiskt för oss, säger Redknapp.

ARTIKELN HANDLAR OM