Han är HIF:s guldjoker

avKristoffer Bergström

I dag ska Helsingborgs guldjoker göra nypremiär mot AIK.

Men först vill holländske Rachid Bouaouzan krossa en myt – och ge värdefulla råd till flyttaktuella lagkamraterna Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt.

– Gå inte till Holland. Ligan är i kris och många lag är sämre än de svenska, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Tillbaka Rachid Bouaouzan är tillbaka i Helsingborg igen när laget i kväll möter AIK, och han kan komma att spela en avgörande roll i lagets jakt på SM-guldet.

Alexander Gerndt har gjort Helsingborgs nio senaste mål, men är i?dag avstängd. Därför är det är läge för nya profiler att träda fram.

En av dem har nyss landat.

– Erik Edman frågade varför jag inte kom tillbaka. Jag hade ingen klubb, så det lät bra. Nu ser jag fram mot att kämpa för att bli mästare. Det har jag aldrig blivit, säger Rachid Bouaouzan.

För att vara holländare är han sällsynt hatisk mot Holland. 2007 lämnade han landet och svor att aldrig återvända.

Sågar sitt hemland

Men tiden i Wigan var misslyckad, så han lånades ”hem” till NEC. I vår har han växlat mellan Helsingborg och Rotterdam och tvekar nu inte på att rasera svenskarnas bild av holländska ligan.

– Ärligt talat förstår ni inte. Holländare är perfektionister som bara pratar om dina brister. Ingen säger vad du kan, bara vad du inte kan. England och Sverige är mycket bättre för en spelares utveckling, säger han.

”Finns inga pengar”

Emir Bajrami gick nyss till Twente. Var det ett felaktigt val?

– Nej, de är mästare och spelar Champions League. Men många går till typ Groningen som är lika bra eller sämre än svenska lag. Och det finns inga pengar kvar därnere heller.

Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt ryktas båda flytta snart. Hur bra vore Holland för dem?

– Det är olika för alla. Men ärligt talat... kan du gå till ett sämre lag i ligan är det bättre att stanna i Sverige. Speciellt i Helsingborg som kan bli mästare och får spela i Europa.

ARTIKELN HANDLAR OM