Cassano uppges vara klar för Milan

FOTBOLL

Inväntar domstolens dom

Milan ser ut att ha löst sina anfallsproblem.

Enligt italienska Repubblica är Antonio Cassano överens med klubben.

Affären förväntas bli helt klar i dagarna efter att en skiljedomstol avgjort 28-åringens kontraktssituation.

Efter skadan på Filippo Inzaghi har Milan öppet deklarerat att de kommer att värva en anfallare om tillfälle ges. Nu skriver Repubblica att klubben nått en överenskommelse med italienske landslagsstjärnan Antonio Cassano.

Kan komma gratis

Sampdoria har begärt att få bryta 28-åringens kontrakt efter att anfallaren hamnat i ett storbråk med klubbens president. Milan har nu säkerställt att affären kan genomföras oavsett domstolens dom, som förväntas komma vilken dag som helst.

Om kontraktet bryts ska redan en ekonomisk uppgörelse vara klar med Cassano som då kan värvas helt gratis. Om domstolen istället slår fast att kontraktet inte kan brytas kommer Milan att låna Cassano under våren och sedan köpa loss 28-åringen i sommar.

Välkomnas av Inzaghi

Ronaldinho förväntas då lämna när hans kontrakt löper ut och frigöra de pengar som krävs i budgeten. Milan kommer även att betala 45 miljoner kronor till Real Madrid, som klubben har rätt till sedan Cassano såldes till Sampdoria. De pengarna uppges dras från den skuld Real fortfarande har till Milan för köpet av Kaká förra sommaren.

Cassano har ett rykte om sig som ett problembarn men affären välkomnas ändå av Filippo Inzaghi.

– Om han eller (Mario) Balotelli kommer till Milan kommer de omedelbart förstå hur man beter sig här eftersom det finns spelare som kan lära ut det. Alla vet att du måste uppföra dig i Milan, annars blir du utstött ur gruppen, säger Inzaghi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A