"Fredrik spelar gärna i landslaget igen"

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg öppnar för landslagscomeback

1 av 29 | Foto: Fem år gammal flyttade familjen Ljungberg till Halmstad där Fredrik krävde att få spela med HBK. Här, som nummer två från vänster i mittenraden, på ett skolfoto från klass 8E på Örjansskolan.

Efter tre år i amerikanska MLS-ligan är Fredrik Ljungberg på väg tillbaka till Europa igen.

Och enligt uppgifter – till det svenska landslaget.

– Fredrik spelar gärna i landslaget igen, säger Marlon Fleischmann, som jobbar på agentfirman som företräder Ljungberg, till Newzglobe

Sedan EM i Schweiz/Österrike 2008 har Fredrik Ljungberg haft dörren stängd till det svenska landslaget. Men nu kan han vara på väg tillbaka igen.

Tidigare har han sagt att han skulle kunna tänka sig ställa upp om det "skulle krisa".

– Om det verkligen krisar ställer jag upp. Men jag bor ju inte direkt runt hörnet längre, sa han till Sportbladet i augusti.

"Verkligen sugen"

Men nu öppnas dörren ytterligare.

– Freddie vill gärna spela för landslaget igen, han är verkligen sugen på landslaget, säger agenten Marlon Fleischmann till Newzglobe.

Efter succésejouren i Arsenal och ett år med West Ham flyttade Ljungberg till amerikanska Major Soccer League där han spelat i tre år. Men nu vill han tillbaka till Europa.

– Vi kommer att presentera några förslag till Freddie inom de närmaste dagarna och han är verkligen sugen på spel i Europa igen, säger, Marlon Fleischmannsom, som jobbar på agentfirman som företräder Ljungberg, .

Halmstad BK-fostrade Ljungberg har gjort 75 a-landskamper för Sverige där han svarat för 15 mål.

ARTIKELN HANDLAR OM