”Rooney skriver på jättekontrakt”

avBjörn Jorner

Uppges få runt 1,5 miljoner kronor i veckan

Wayne Rooney, 24, är nära att skriva på ett jättekontrakt som sträcker sig till 2015.

Det uppger brittiska The Mirror.

Rooney skulle då tjäna drygt 1,5 miljoner kronor i veckan och bli Uniteds bäst betalde spelare hittills.

Foto: ap
Wayne Rooney.

Tidningen skriver att Uniteds vd David Gill kommer att träffa Rooney och hans representanter när anfallaren kommer hem från sin semester i Barbados och att båda parter är måna om att få kontraktet påskrivet så snart som möjligt.

Rooney ska inte ha haft någon önskan att lämna United, men klubben är enligt The Mirror medvetna om intresse från Real Madrid och vill därför knyta honom till sig på ett långt kontrakt så snabbt som möjligt.

Stora reklamintäkter

I dag tjänar Rooney strax över en miljon kronor i veckan och skulle få en löneförhöjning till 1,5 miljoner kronor i veckan. Bäst betald i dagsläget är Rio Ferdinand med nästan 1,4 miljoner kronor per vecka.

Utöver grundlönen har Rooney också nästan nio miljoner kronor per månad i reklaminkomster.

Totalt under kontraktets fem år kommer Rooney att tjäna nästan 400 miljoner i grundlön enligt The Mirror. Reklamintäkterna väntas fördubbla den summan.

Vann rättsprocess

Rooney har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Förhandlingarna om det nya har väntat tills nu eftersom anfallaren har varit indragen i en rättsprocess mot ett managementbolag som krävt honom på utebliven betalning.

I den processen har Rooney nu fått rätt och behöver bara betala 1,5 miljoner kronor i stället för de 66 miljoner som bolaget krävde.

ARTIKELN HANDLAR OM