John Terry: "Vi vill inte tillräckligt"

FOTBOLL

Lagkaptenen ifrågasätter lagkamraternas inställning

Efter raset – nu talar Chelseas lagkapten John Terry ut.

Han anser att spelarna inte visar tillräckligt med vilja – men förnekar samtidigt att laget skulle vara i någon kris.

– Det bra är att vi inte är som Liverpool. Vi är inte ute ur striden, vi har fortfarande en väldigt bra chans, säger han.

Foto: – Spelarna måste inse att om vi inte börjar vinna snart kommer vi ge bort titeln till våra rivaler, säger John Terry.

Efter en fin inledning på säsongen har Chelseas form dippat – och det rejält.

På de sex senaste matcherna har man bara vunnit en match och sammanlagt plockat fem poäng av 18 möjliga.

– Vi har troligtvis inte åkt på en så här stor dipp på elva år i denna klubb och det är självklart svårt att ta efter så många år av segrar vecka efter vecka. Vissa gånger handlar det om vilja och som det är nu vill vi inte lika mycket som våra motståndare, säger John Terry till engelska medier.

Tappade serieledningen

– Vi går igenom en dålig period. Men det är ingen kris. Jag ser det inte så dramatiskt, det handlar om att vi håller ihop och tror på varandra.

Den till synes säkra serieledningen har man tappat och nu ligger man trea bakom Arsenal och Manchester United – United som dessutom har en match mindre spelad.

– Men det är inte någon kris alls just nu, vi är fortfarande med i titelracet i Premier League och vi vann just vår Champions League-grupp. Tidigare under säsongen spelade vi väldigt bra och om vi kan få tillbaka den formen, samtidigt som de andra börjar tappa poäng, så kan vi dra ifrån de andra lagen igen.

Tre heta matcher

I senaste matchen, hemma mot Everton, var Terry tillbaka efter en skada, men inte heller det hjälpte. Matchen slutade 1–1 sedan Jermaine Beckford kvitterat för Everton med fyra minuter kvar av ordinarie speltid.

På söndag ställs man mot Tottenham i ett hett Londonderby följt av matcher mot Manchester United och Arsenal.

– Det är dags att vi står upp. Vi har tuffa matcher som kommer nu men vi har stora spelare och karaktärer i vår trupp. Förhoppningsvis är de förberedda för att höja sig och ge vad de kan.

Tränare Carlo Ancelotti får i helgen klara sig utan José Bosingwa som blev skadad i Champions League-mötet mot Marsielle. Däremot väntas Nicolas Anelka, Ashley Cole och John Obi Mikel återvända från skador.

– Spelarna måste inse att om vi inte börjar vinna snart kommer vi ge bort titeln till våra rivaler. Jag hänger inte med huvudet, jag ska få igång alla och jag kommer fortsätta göra det tills slutet.

ARTIKELN HANDLAR OM