”Svensk” division 6-spelare möter VM-stjärnorna

avMattias J Larsson

FOTBOLL

Limham-spelare inkallad i Tanzanias trupp mot Brasilien

Till vardags spelar Mike Chuma, 26, för skånska Limhamns FF i division 6.

På måndag möter han Brasilien i VM-favoriternas genrep.

– Han är uttagen till Tanzanias trupp och grabbarna i vårt lag håller tummarna för att han också får spela något, kanske göra ett inhopp, säger Markus Dahl, tränare för Limhamns FF.

Tanzania ligger på 108:e plats på fotbollens världsrankning och används på måndag av Brasilien som en lagom uppvärmningsmatch i rätt miljö inför VM.

Men för Mike Churma kan det bli en av livet idrottsliga höjdpunkter. 26-åringen från Tanzania spelar till vardags i division 6 med malmöklubben Limhamns FF.

– Det är en bra division 6-spelare, men jag har svårt att tänka mig att han kan göra något mot Brasilien. Han har också haft skador och ännu inte gjort 90 minuter för oss. Skulle han träna för fullt skulle han åtminstone spela på division 2-nivå i Sverige, säger Markus Dahl till Sydsvenskan.

Stod och trixade – blev värvad

Att Mike Chuma – som gjort två mål på tio landskamper för Tanzania – ska möta Brasilien är en fantastisk story. Storyn om hur Chuma hamnade i Limhamns FF är ganska fantastisk den också.

– Han har en dansk fru och familjen är bosatt i Malmö. Han tyckte att det blev för segt att pendla till Danmark. En god vän vid namn Assan Jack, såg Mike stå och trixa med en boll i Malmö Folkets Park. Då hade Mike inte spelat på ett år ungefär, säger Markus Dahl.

Chuma beskrivs som en kraftfullanfallare. På måndag får världen se hur långt det räcker mot Brasiliens landslag.

ARTIKELN HANDLAR OM