Fotbolls-VM

Franska stjärnorna vägrade träna i dag

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Jag är trött och äcklad”

Det råder fullständigt kaos i det franska landslaget.

De franska stjärnorna vägrade genomföra dagens träningspass i protest och lagkapten Patrice Evra hamnade i ett storbråk med förbundskapten Raymond Domenech och fystränaren Robert Duverne.

– De vill inte träna. Det är oacceptabelt. Det är en skandal för Frankrike, säger landslagschefen Jean-Louis Valentin som dessutom sade upp sig efter dagens nya skandal.

Nicolas Anelka har fått lämna VM efter en verbal attack mot förbundskapten Raymond Domenech och laget är på väg ur turneringen. I dag fortsatte kaoset runt Frankrike.

Öppet bråk

När spelarna i dag kom till träningsanläggningen stannade lagkaptenen Patrice Evra och förbundskapten Raymond Domenech kvar på bussen. Efter ett längre samtal vandrade de två till sist ut på planen.

Men bara minuter senare hamnade Evra i en öppen dispyt med fystränaren Robert Duverne. Domenech försökte gå emellan varpå Duverne stormade av planen, skrek att han skäms över laget och kastade din ackrediteringsbricka på marken.

Gick av planen

Efter bråket gick även spelarna av planen och satte sig på spelarbussen igen. Evra lämnade över ett brev till lagets presschef innan spelarna drog för gardinerna på bussen.

Landslagschefen Jean-Louis Valentin säger till AP att spelarna vägrade träna i protest mot beslutet att skcika hem stjärnan Nicolas Anelka.

– De vill inte träna. Det är oacceptabelt. Det är en skandal för Frankrike, för de unga människorna här. Det är en skandal för förbundet och för det franska laget, säger Valentin.

Sade upp sig direkt

Men kaoset slutar inte där. Landslagschefen säger nu att han är så trött på situationen att han säger upp sig från sitt jobb.

– Vad jag gäller mig är det över. Jag lämnar förbundet. Jag är trött och äcklad, säger Valentin som sedan gick av träningsplanen och körde iväg i sin bil.

Frankrike har en liten chans att ta sig vidare i turneringen om det blir seger i sista matchen mot hemmanationen Sydafrika. Men laget har länge störts av interna stridigheter och efter Anelkas attack mot Domenech i halvtid i matchen mot Mexiko verkar nu allt ha urartat.

ANNONS

Missa inte Djurgårdens heta playoff-rysare ikväll – streama direkt på Sportbladet!

Extern länk från Sportbladet

Se matchen här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM