Jansson nominerad till årets idrottsman i Leeds

Foto: TT / Sky news

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Kandidaterna till årets idrottare i Leeds har utsetts och för svensk del återfinns ett glädjeämne.

Pontus Jansson är nämligen en av de sju nominerade på herrsidan.

Mittbacken är dessutom den ende fotbollsspelaren på listan.

Pontus Jansson hade en lysande debut säsong i Leeds United. Sedan låneflytten till Yorkshireklubben blev Jansson snabbt en stor publikfavorit på Elland Road och fick sin ”Magic Hat”-ramsa rimmad. Samtidigt var han så när på att leda Leeds till The Championships playoff-slutspel för kval till Premier League.

Det gjorde han till slut dock inte, Leeds tappade formen i slutspurten och föll i tabellen. Men Jansson hyllades ändå för sin säsong med en plats i såväl säsongens lag i The Championship som säsongens lag i Football League totalt. Därtill valde han att stanna i klubben genom att fullborda en permanent övergång och har i höst spelat 16 av Leeds ligamatcher.

Nu kan 26-åringen återigen prisas för sina insatser.

”Blivit lite av en kulthjälte”

Den svenske mittbacken från Arlöv har nämligen nominerats som en av sju kandidater till årets idrottsman i Leeds. Samtidigt är han den enda fotbollsspelaren som kan vinna priset.

”Den gigantiske svenske försvararen har blivit lite av en kulthjälte på Elland Road sedan han skrev på för ”The Whites” under inledningen av säsongen 2016. Efter att Leeds knappt missade en playoff-plats fick Jansson en plats i både SkyBet Championships och EFL:s säsongens lag och cementerade sin status som en publikfavorit. Och det verkar som att känslorna är ömsesidiga. Jansson kvalificerade sig nyligen även för VM 2018 med Sverige.”, motiverar Leeds Sports Award hans utnämning.

Deadline för omröstningen är 17 december där 50 % avgörs av folket och 50 % av en jury. Själva priset delas ut 1 mars.

Svenskarna med flest herrlandskamper 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM